Chlupaté knedlíky se zelím

1 hod | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 153733x
Recept na bramborové knedlíky se zelím a uzeným masem. Typický český recept vhodný k nedělnímu obědu.
Komentáře receptu 12
Uvařil jsem to (Recept vařilo 15 lidí)


Postup přípravy receptu

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Necháme okapat přebytečnou vodu a dáme do mísy. Přidáme vejce, sůl a hrubou mouku, důkladně promícháme. Vznikne hustší těsto, ze kterého lžičkou formujeme knedlíky.

Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě 5 - 8 minut (musí vyplavat nahoru).

Kyselé zelí propláchneme a dáme do hrnce. Přidáme sůl, kmín, vodu a vaříme doměkka (asi 20 minut). Poté přebytečnou vodu slijeme, k zelí přidáme nastrouhaný brambor a povaříme. Nakonec dochutíme cukrem, octem a solí.

K chlupatým knedlíkům se zelím se nejlépe hodí uzená krkovice, kterou opečeme na cibulce.

Na talíř naservírujeme knedlíky, maso a kyselé zelí. Ihned podáváme.

autor receptu:

Chlupaté knedlíky se zelím

Počet přidaných receptů: 266

Ingredience

4,5
skvělý recept
83 hlasujících
  • Recept Chlupaté knedlíky se zelím - moje chlupate knedliky s řepou misto zelí
  • Recept Chlupaté knedlíky se zelím - chlupate knedliky bez zeli
  • Recept Chlupaté knedlíky se zelím - Chlupaté knedlíky se zelím.
  • Recept Chlupaté knedlíky se zelím - Chlupaté knedlíky se zelím a osmaženým salámem.
  • Recept Chlupaté knedlíky se zelím - Knedlíky chutnají dobře i s dušenou mrkví.
  • Recept Chlupaté knedlíky se zelím - Chlupaté knedlíky se zelím a moravským vrabcem.

Kuchařky obsahující recept Chlupaté knedlíky se zelím

Recept se nachází v 529 kuchařkách
myš1
recepty 4618 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2722 receptů
KDI
VARENIE_2 4248 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Chlupaté knedlíky se zelím

Celkový počet komentářů u receptu: 12
Celkový počet komentářů: 12
Nalezeno receptů: 12
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Chlupaté knedlíky se zelím
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.

  • Intimní hygiena malých dětí

    Intimní hygiena malých dětí

    Zásady osobní hygieny mají specifický význam pro každého jedince. Jsou rozdílné u dívek i chlapců v jednotlivých obdobích života a souvisí také s hormonálními změnami, které se v těchto obdobích vyskytují. Intimní hygienu našich nejmenších bychom rozhodně neměli podceňovat, přestože je toto citlivé téma opředeno mnoha mýty, pověrami a babskými radami, které ne vždy fungují.




přidat nový recept