Chalupářský bažant

2 h 40 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 73244x
Recept na úpravu bažanta, který bude chutnat celé rodině. Žádné složité ingredience!
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Bažanta oškubeme, v rámci možností zbavíme broků, jemné chloupky opálíme nad plamenem. Poté bažanta zbavíme vnitřností, odřízneme hlavu a pařáty, řádně omyjeme ve studené vodě a po osušení jej osolíme.

Připravíme marinádu z pěti lžic olivového oleje, lžičky mleté červené papriky, trochy soli a dvou lžic medu. Pořádně promícháme a bažanta marinádou potřeme zevnitř i zvenčí.

Asi pět plátků anglické slaniny vpravíme bažantovi pod kůži na hřbetě a do útrob. Do útrob mu také vložíme asi 50g másla. Dalších asi 100g másla vložíme do pekáčku, do kterého bažanta posadíme hřbetem vzhůru. Nakrájíme na kolečka středně velkou cibuli a na čtvrtky několik zralých jablek. Tímto bažanta obložíme a část jablek dáme i do jeho útrob.

Takto připraveného bažanta na pekáčku dáme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme 2 hodiny. Pravidelně kontrolujeme a poléváme šťávou z pekáčku. Poslední čtvrthodinku můžeme ubrat teplotu v troubě a zvolna dopékáme.

Jako příloha k bažantovi po chalupářsku se hodí rýže i brambory, ale klidně obojí dohromady.

Mik autor receptu:

Chalupářský bažant

Počet přidaných receptů: 7

Ingredience

4,2
skvělý recept
27 hlasujících
  • Recept Chalupářský bažant - upecenoucky..

Kuchařky obsahující recept Chalupářský bažant

Recept se nachází v 67 kuchařkách
myš1
recepty 4618 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2722 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 5079 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Chalupářský bažant

Celkový počet komentářů u receptu: 4
  • Chalupářský byžant Mirek 13.03.2014 15:24:53

    Rád tento recept doporučuji, asi jako většina jsem v něm udělal drobné změny, ale základ jablka med a cibule zůstal. Rozhodně doporučuji zkusit stojí to zato.

  • skvělá kombinace! wmail 12.03.2014 23:02:55

    Doporučuji do pekáče k jablkám přidat ružickovou kapustu, stejné množství jako jablkem, nechat pomalu pect, nemusíte podlevat, jablka a kapustička pustí štávu a pokud chcete,po vyjmuti masa smes propasirujete, máte úžasnou omáčku!

  • Luxusní dobrota Lucka 27.06.2013 18:15:28

    Takto připravovaný bažant je naprosto úžasný, jen jsem si dovolila recept trošku pozměnit...do marinády jsem přidala majoránku, tymián a citronový pepř a přímo do hrnce jsem eště přihodila bobkové listy, pár kuliček pepře, pár kuliček nového koření, pár kuliček jalovce a trochu divokého koření - kořenící směs v sáčku a jako přílohu pečené brambory, jen se po něm u nás zaprášilo :-)

  • Martina 04.01.2013 12:52:35

    Je to vynikající recept, udělala jsem ještě k tomu ořechovou omáčku a vše zmizelo z pekáče, opravdu výborné!!

Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Chalupářský bažant
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Značně nepříjemné příznaky angíny známe všichni - bolest v krku, zejména při polykání, horečky, celková únava, bolesti svalů a kloubů. Angína je infekční zánětlivé onemocnění krčních mandlí a hrdla, tedy kořene jazyka a přilehlé části hltanu. Vzniká v důsledku oslabení imunity, zanesení tlustého střeva a přetížení lymfatického systému, zvláště pak slinivky.

  • Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.




přidat nový recept