Česnekové kuře na zázvoru

1 h 15 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 130581x
Kuře s vůní česneku a zázvoru. Můžeme použít celé kuře, stehna, prsa nebo i řízky. Záleží na výběru.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Troubu předehřejeme na 200°C.

Kuřecí maso omyjeme, osušíme, osolíme a naskládáme do zapékací misky.

Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme jej se zázvorem a směsí potřeme všechny porce kuřete. Přidáme lžíci másla, slabě podlijeme a upečeme dozlatova.

Když je maso hotové, vyjmeme jej a uchováme v teple. Šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, opražíme, podlijeme vývarem a rozmícháme na hladkou omáčku. Než se omáčka provaří, vrátíme kuřecí porce a společně pak servírujeme.

Česnekové kuře na zázvoru podáváme s brambory.

autor receptu:

Česnekové kuře na zázvoru

Počet přidaných receptů: 1415

Ingredience

Vaše cena 290 běžně 3299 Kč sleva 91 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3
dobrý recept
84 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Česnekové kuře na zázvoru

Recept se nachází v 42 kuchařkách
zjirousek
Kuře 1749 receptů
Zorňafa
1. aa-7b 1736 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Česnekové kuře na zázvoru

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Ahoj.Zázvor s česnekem vytváří svojí specifickou zvláštní chutˇ,jde to použít na všechny druhy masíka :-)...já dávám přidávám česnek a trošinku zázvoru ( ne že se tam nasype metrák ! - jen ´po mikru ´:-D )-např. do kuřecí nádivky a je to super....ale celý jsem takhle píct nezkoušel,vyzkouším to v pátek:-),už se mi sbíhaj sliny,možná tam ještě něco přidám...teda cibuli jasně a ....něco mě možná napadne,určitě to vyzkoušejte taky ;-) :-) http://www.lide.cz/rajteplamys.kozisku

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Česnekové kuře na zázvoru
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Kolagen v péči o pleť podle věku

    Kolagen v péči o pleť podle věku

    Denně a ze všech stran slyšíme z reklam na pleťové krémy alarmující upozornění na nezbytnost udržování pevné, zdravé a mladé pleti pomocí kolagenu. Co je vlastně kolagen? A proč je pro naši pokožku tak důležitý? V dnešním článku se dozvíte, jak správně pečovat o pleť v různých věkových kategoriích.

  • Tuřín - zelenina vhodná při redukční dietě

    Tuřín - zelenina vhodná při redukční dietě

    Tuřín je roky opomíjená kořenová zelenina napěchovaná vitamíny. Je to na pěstování nenáročná brukvovitá rostlina, jejím dalším pozitivem je absolutní mrazuvzdornost. Důvodů, proč byla roky odstrkovaná do pozadí, může být spousta. Kdysi byl tuřín jednou z hlavních potravin všech vrstev obyvatelstva.




přidat nový recept