Polévka s vepřovým masem, kroupami, bramborem a česnekovými knedlíčky. Recept si zamilujete.
3 stroužky | česnek |
3 ks | brambory |
1 ks | cibule |
0.3 ks | celer |
2 ks | mrkev |
0.5 ks | petržel |
1 šálek | kroupy |
1 ks | bobkový list |
3 kuličky | nové koření |
300 g | vepřová plec |
příloha | |
---|---|
4 stroužky | česnek |
1 ks | vejce |
1 lžíce | solamyl |
300 g | mleté vepřové maso |
podle potřeby | |
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
majoránka | |
mletý zázvor | |
mletý černý pepř |
Kroupy uvaříme podle návodu na obalu. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Celer, mrkev, petržel a cibuli očistíme a spolu s pleckem vložíme do hrnce. Přidáme sůl a celý pepř, bobkový list a nové koření a vše zvolna vaříme, dokud není maso měkké. Pak vývar scedíme do jiného hrnce a přidáme brambory, které uvaříme doměkka. Měkké maso nakrájíme na kousky a přidáme do vývaru k bramborám. Mezitím si připravíme masové knedlíčky. Mleté maso promícháme s prolisovaným česnekem, solí, pepřem, mletým zázvorem, vejcem a solamylem. Ze směsi tvoříme mokrýma rukama knedlíčky, které na malém množství oleje necháme ze všech stran opéci. Opečené knedlíčky a uvařené kroupy vložíme do vývaru s masem a brambory, vše spolu ještě 10 - 15 minut povaříme. Polévku ochutíme prolisovaným česnekem a majoránkou. Česnekovou polévku s kroupami a knedlíčky rozdělíme na porce a podáváme s pečivem.
Síla česneku: Užijte ho v receptech a posilujte svou obranyschopnost
Oddalovač stárnutí, dezinfekční prostředek a přírodní antibiotikum, které je původem z Asie, působí v čerstvé podobě velmi účinně. Už Pythagoras nazval česnek králem koření.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena