Česnečka 1

45 min | polévka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 194553x
Každá hospodyňka vaří tuto polévku asi trochu jinak. Nabízím recept na česnečku, která se vaří u nás doma.
Komentáře receptu 10
Uvařil jsem to (Recept vařilo 13 lidí)


Postup přípravy receptu

Starší chléb nakrájíme na malé kostičky a ty opečeme na pánvi dozlatova na troše oleje nebo másla. Opékáme za stálého míchání, téměř za sucha.

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a osmažíme růžovou jíšku. Necháme ji vychladnout.

Brambory a česnek oloupeme. Brambory nakrájíme na kostičky a nasypeme do 2 litrů osolené vody. Do vody prolisujeme i všechny stroužky česneku, přidáme špetku kmínu a dáme vařit. Vaříme dokud brambory nezměknou.Když už jsou téměř měkké, odebereme do hrnku trochu horkého vývaru a rozpustíme v něm kostku masoxu. Pak masový vývar nalijeme zpátky do hrnce a dovaříme s brambory.

Do polévky vmícháme vychladlou jíšku, krátce povaříme. Nakonec do česnečky rozklepneme dvě vajíčka a za stálého míchání je necháme v polévce srazit.Česnečku opepříme, dochutíme majoránkou, případně můžeme přidat i trochu polévkového koření maggi.

Česnečku podáváme horkou, sypeme do ní osmažené kousky chleba.

autor receptu:

Česnečka 1

Počet přidaných receptů: 379

Ingredience

3,3
dobrý recept
174 hlasujících
  • Recept Česnečka 1 - Kromě opraženého chleba přidávám ještě strouhaný nebo najemno nakrájený sýr.
  • Recept Česnečka 1 - Příprava česnečky.
  • Recept Česnečka 1 - Česnečka - opečený chléb nebo kousky veky.
  • Recept Česnečka 1 - Hotová česnečka.

Kuchařky obsahující recept Česnečka 1

Recept se nachází v 159 kuchařkách
KDI
VARENIE 4745 receptů
zjirousek
Polévky 1750 receptů
smarcelak
Polévky 472 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Česnečka 1

Celkový počet komentářů u receptu: 10
Celkový počet komentářů: 10
Nalezeno receptů: 10
Přidat příspěvek k receptu Česnečka 1
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.

  • Intimní hygiena malých dětí

    Intimní hygiena malých dětí

    Zásady osobní hygieny mají specifický význam pro každého jedince. Jsou rozdílné u dívek i chlapců v jednotlivých obdobích života a souvisí také s hormonálními změnami, které se v těchto obdobích vyskytují. Intimní hygienu našich nejmenších bychom rozhodně neměli podceňovat, přestože je toto citlivé téma opředeno mnoha mýty, pověrami a babskými radami, které ne vždy fungují.




přidat nový recept