Červená řepa

2 h 30 min | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 161743x
Tuto chutnou přílohu k masu si můžete vyrobit sami doma.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Nálev připravíme z následujících surovin: 2/3 l voda, 1/3 l ocet, 80g cukr, 30g sůl, 1 lžíce fenykl.

Řepu dobře očistíme, ale ponecháme u ní řapíky od listů i kořen, aby z řepy nevytekla šťáva. Vaříme doměkka asi hodinu, větší kusy až 2 hodiny. Po uvaření zchladíme pod tekoucí studenou vodou a oloupeme. Ozdobným nožem nakrájíme na plátky nebo jednoduše na kostičky.

Plníme do zavařovacích sklenic a prokládáme kolečky křenu. Zalijeme svařeným nálevem a uzavřeme víčky. Bez sterilování vydrží takto připravená řepa asi 2 měsíce. Sterilovat můžeme asi 30 minut při 100°C.

Vilienka autor receptu:

Červená řepa

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

Vaše cena 599 běžně 5960 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3
dobrý recept
632 hlasujících
  • Recept Červená řepa - Křen přidávám až při servírování, jelikož mám zkušenost, že křen po zavaření neměl skoro žádné grády.
  • Recept Červená řepa - Červená řepa.
  • Recept Červená řepa - Červená řepa.

Kuchařky obsahující recept Červená řepa

Recept se nachází v 71 kuchařkách
Jaroslav Štěpán
Jardova kuchařka 283 receptů
Všelijaké dobroty...
Jája
Všelijaké dobroty... 172 receptů
zjirousek
Zavařování 370 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Červená řepa

Celkový počet komentářů u receptu: 4
Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Červená řepa
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept