Červená řepa se zelím

1 h 30 min | salát | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 63437x
Chutné, lehké a navíc je červená řepa vitamínová bomba.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařilo 7 lidí)


Postup přípravy receptu

Uvaříme 4 - 6 ks červené řepy, podle velikosti, červené řepy do měkka (cca 1 hodina), vložíme pod studenou vodu a ihned oloupeme. Nakrájíme na kostičky nebo proužky. Zakápneme dvěma citrony a přidáme olivový olej.

Pokrájíme na drobno jednu větší cibuli, kysané zelí vyjmeme z pytlíku, trochu vyždímáme a rovněž pokrájíme. Pak všechny suroviny smícháme a necháme chvíli uležet. Pravděpodobně by tato směs šla zavařit, ale tím bychom ztrácely cenné vitamíny.

Můžeme podávat samotné nebo jako přílohu - salát.

autor receptu:

Červená řepa se zelím

Počet přidaných receptů: 5

Ingredience

4,7
skvělý recept
26 hlasujících
  • Recept Červená řepa se zelím - Červená řepa se zelím? To je vitamínová bomba a dobré .)

Kuchařky obsahující recept Červená řepa se zelím

Recept se nachází v 170 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3816 receptů
KDI
VARENIE_2 4248 receptů
zjirousek
Zavařování 381 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Červená řepa se zelím

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Červená řepa se zelím
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept