Červená čočka se sušenými rajčaty

30 min | hlavní chod | 4 porce | Ostatní kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 3357x
Vyzkoušejte recept na zdravý hlavní chod z červené čočky, rajčat, cibule, česneku a koření. Dietní oběd či večeře.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Červenou čočku propláchneme studenou vodou. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Oloupanou cibulku nasekáme nahrubo, stejně tak česnek.

Čočku zalijeme vodou a vaříme do změknutí cca 8 - 10 minut.

Na malém množství oleje osmažíme cibulku, přidáme nakrájená rajčata, podlijeme vodou a povaříme. Přidáme česnek, chilli koření a uvařenou čočku. Nakonec vmícháme na kousíčky nakrájená sušená rajčata a nasekanou petrželku. Vše dobře promícháme.

Červenou čočku se sušenými rajčaty rozdělíme na talíře a můžeme podávat.

Michy autor receptu:

Červená čočka se sušenými rajčaty

Počet přidaných receptů: 2841

Ingredience

na porce
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Červená čočka se sušenými rajčaty

Recept se nachází v 22 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7504 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3716 receptů
zjirousek
Luštěniny 400 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Červená čočka se sušenými rajčaty

Přidat příspěvek k receptu Červená čočka se sušenými rajčaty
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept