Celozrnné špaldové cukroví

45 min | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 3044x
Recept na vánoční cukroví ve zdravější formě.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Na vál prosejeme mouku a cukr. Moučkový cukr můžeme nahradit hroznovým cukrem. Přidáme žloutky, změklý a na kousky nasekaný tuk a nastrouhanou citronovou kůru. Zpracujeme těsto a necháme v ledničce aspoň hodinu odpočinout.

Těsto je víc lepivější a křehčí díky celozrnné mouce, ale nebojte se, na chuti to nic nemění.

Vál si hodně pomoučníme, těsto vyválíme a vykrajujeme libovolné tvary, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Celozrnné špaldové cukroví pečeme dorůžova v troubě vyhřáté na 190 °C, cca 8 minut.

Vychladlé špaldové cukroví slepujeme marmeládou a podle chuti před podáváním pocukrujeme.

Karolína autor receptu:

Celozrnné špaldové cukroví

Počet přidaných receptů: 7

Ingredience

Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Celozrnné špaldové cukroví

Recept se nachází v 17 kuchařkách
Sladká kuchařka
Karolína
Sladká kuchařka 7 receptů
Cukroví od tety z Krnova
veraricna
Cukroví od tety z Krnova 1966 receptů
Zorňafa
1. aa-7b 3472 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Celozrnné špaldové cukroví

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Celozrnné špaldové cukroví
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept