Celozrnné rohlíky

2 h 40 min | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 61114x
Tyto rohlíky z domácí pekárny jsou krásně nadýchané a hlavně měkoučké.
Komentáře receptu 14
Uvařil jsem to (Recept vařilo 7 lidí)


Postup přípravy receptu

Do pekárny dáme suroviny v tomto pořadí voda, olej, sůl do rohu, mouky a mezi ně chlebové koření. V mouce udělám důlek, přidáme cukr a rozdrobíme kvasnice. Zapneme program těsto.

Je nutné těsto sledovat a popřípadě přisypávat žitnou chlebovou mouku. Kdo má rád semínka, možno přidat po zvukovém signálu.

Až program skončí, necháme ještě tak půl hodinky kynout. Těsto rozpůlíme a z každé půlky vyválíme placku, kterou radýlkem rozdělíme na 8 trojúhelníků a zabalíme rohlíky. Začínáme na širší straně. Celozrnné rohlíky necháme na plechu ještě tak půl hodinky kynout. Pomažeme vajíčkem a posypeme semínky nebo mákem. Celozrnné rohlíky pečeme na 200 °C dozlatova.

Celozrnné rohlíky podáváme podle chuti.

autor receptu:

Celozrnné rohlíky

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
42 hlasujících
  • Recept Celozrnné rohlíky - Moje celozrnné housky.
  • Recept Celozrnné rohlíky - Celozrnné rohlíky se slunečnicovými semeny.
  • Recept Celozrnné rohlíky - Udělala jsem je jako oválné housky.
  • Recept Celozrnné rohlíky - celozrnné rohlíky

Kuchařky obsahující recept Celozrnné rohlíky

Recept se nachází v 320 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5991 receptů
myš1
recepty 4616 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4291 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Celozrnné rohlíky

Celkový počet komentářů u receptu: 14
Celkový počet komentářů: 14
Nalezeno receptů: 14
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Celozrnné rohlíky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept