Celozrnná rajčatová rýže

45 min | hlavní chod | 4 porce | Ostatní kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2446x
Rýže se zeleninou příjemně dochucená bylinkami, rajčatovými omáčkami a sýrem.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Zelenou papriku a cibuli očistíme. Obojí nakrájíme na drobné kostičky. Sýry nahrubo nastrouháme a připravíme si ostatní suroviny.

Rýži uvaříme společně s kostkou bujonu a lžící olivového oleje podle návodu na obalu. Celozrnná rýže se vaří o trochu déle než klasická a je na skus pevnější, což není na škodu. Po uvaření rýži scedíme.

V hluboké pánvi rozehřejeme asi lžíci dvě oleje a cibulku osmahneme dorůžova. Přidáme papriku a chvíli restujeme. K zelenině kápneme sójovou omáčku, zasypeme bylinkovou solí (jen opatrně) a přidáme rajčatové pesto a rajčatové pyré s kousky zeleniny. Ještě chvíli prohříváme.

K zelenině přidáme scezenou rýži a dobře vše promícháme. Necháme trochu vychladnout a vmícháme nastrouhané sýry.

Celozrnnou rajčatovou rýži rozdělíme na nahřáté talíře a ihned podáváme - na oběd či večeři.

Michy autor receptu:

Celozrnná rajčatová rýže

Počet přidaných receptů: 2841

Ingredience

na porce
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
13 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Celozrnná rajčatová rýže

Recept se nachází v 27 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4000 receptů
láska prochází žaludkem
Láska prochází žaludkem 1 2252 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Celozrnná rajčatová rýže

Přidat příspěvek k receptu Celozrnná rajčatová rýže
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept