Celestýnské nudle

15 min | příloha | vegetariánský recept | recept zobrazen: 213139x
Celestýnské nudle jsou vhodné do polévky.
Komentáře receptu 5
Uvařil jsem to (Recept vařilo 10 lidí)


Postup přípravy receptu

Z mléka, vajíčka, mouky a špetky soli připravíme řídké těsto.

Rozpálíme si pánev s trochou oleje a z těsta smažíme tenké omelety.

Hotové omelety nakrájíme na tenké nudličky. Podle chuti je můžeme ještě samostatně osmažit na pánvi. Také můžeme omelety svinout, nakrájet na proužky usmažit do růžova.

Připravené nudle podáváme v polévce.

autor receptu:

Celestýnské nudle

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,7
dobrý recept
104 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Celestýnské nudle

Recept se nachází v 101 kuchařkách
KDI
VARENIE 8304 receptů
Noky a zavářky do polévky
TomTom
Noky a zavářky do polévky 10 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Celestýnské nudle

Celkový počet komentářů u receptu: 5
  • to jsou spíš fritátové nudle dc 02.05.2015 11:33:00

    Celestýnské nudle jsou ze svítku - tedy z tlusté placky z hrubé mouky s větším poměrem vajec. Toto jsou spíš fritátové nudle, např. viz http://recepty.vareni.cz/frita tove-nudle/

    • Re: to jsou spíš fritátové nudle sdf 11.06.2015 22:12:40

      Vůbec nevíte.. celestýnské jsou s polohrubé mouky tenké slané palačinky a fitátové jsou celestýnské udělané ve fritéze, proto jsou to fritátové :D

  • hladká mouka? SUNíčko 12.01.2008 13:11:48

    Z hladké mouky se dělají palačinky, celestýnské jsou z hrubé.

  • Lepší Frenkie 05.07.2008 16:40:28

    Našlehat z bílků sníh a do něj vmíchat hrubou mouku,potom 2 žloudky a1/4 l mléka,ochutit dle chuti podravkou nebo sůl ,pepř a petrželová nať,udělat palačinkové těsto a osmažit.

Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Celestýnské nudle
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept