V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme špenát a 2-3 minuty jej zahříváme. Rendlík odstavíme a do špenátu vmícháme sýry a šunku. Ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Nešleháme smetanu a vejce, až dostaneme hustou pastu.
Cannelloni (velké rovné trubičky) uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu slijeme a těstoviny odložíme.
Potom připravíme omáčku: V rendlíku vymícháme z másla a mouky světlou jíšku, pomalu do ní přiléváme mléko, vložíme bobkové listy a povaříme 5 minut. Ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Odstavíme, bobkové listy odstraníme.
Špenátovou náplní pomocí zdobícího sáčku s velkou trubičkou opatrně naplníme cannelloni.
Na dno zapékací misky rozetřeme trochu omáčky a rozložíme v jedné vrstvě cannelloni. Zalijeme je zbývající omáčkou, posypeme parmazánem a zapékáme
v troubě předehřáté na 190 °C (u plynové trouby stupeň 3-4) 40-45 minut.
Hotové Cannelloni plněné špenátem ozdobíme čerstvými bylinkami a ihned podáváme.
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny
Nakladatelství SLOVART