Calzone s trojím sýrem

1 h 30 min | hlavní chod | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 148025x
Přeložená plněná pizza je specialitou Neapole, tak proč jednou nezkusit pizzu trošku naruby.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Vypracujeme těsto a zatímco kyne, rozehřejeme olej a podusíme na něm cibuli, papriku a česnek. Přidáme bazalku, brokolici a víno nebo vodu, dusíme asi 5 minut. Potom kastrol odstavíme a do zeleniny vmícháme ricottu, mozzarellu, polovinu parmazánu, rozšlehaná vejce a trošku pepře. Zakryjeme a odložíme. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Vykynuté těsto zpracováváme několik minut a pak ho rozdělíme na 4 díly. Každý z nich rozválíme na menší obdélník. Doprostřed každého dáme čtvrtinu náplně tak, aby po okrajích zůstalo asi 3 cm volného těsta. Okraje potřeme studenou vodou a po délce těsto přehneme tak, aby náplň nevypadávala. Calzone přendáme na mírně pomoučený plech. Povrch těsta potřeme také vodou a posypeme parmazánem. Pečeme asi 20 minut, až těsto zezlátne. Podáváme se salátem nebo jen tak.

autor receptu:

Calzone s trojím sýrem

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

Vaše cena 3290 běžně 7560 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,9
slabší recept
1550 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Calzone s trojím sýrem

Recept se nachází v 88 kuchařkách
Krnovské slané pečení
veraricna
Krnovské slané pečení 1786 receptů
pikantní recepty a jiné
evik
pikantní recepty a jiné 322 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Calzone s trojím sýrem

Přidat příspěvek k receptu Calzone s trojím sýrem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept