Aromatické rizoto s bylinkami, špenátem a zdobené parmazánem.
2 stroužky | česnek |
sůl | |
1.2 l | vývar |
0.5 svazku | petrželka |
1 ks | cibule |
0.5 svazku | bazalka |
100 g | špenát |
100 g | parmazán |
100 g | rukola |
250 ml | bílé víno |
2 lžíce | olivový olej |
mletý černý pepř | |
muškátový oříšek - strouhaný | |
400 g | rýže na rizoto |
cherry rajče |
Rýži propláchneme pod teplou vodou a necháme okapat. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme.
Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej, necháme na něm zpěnit cibuli s česnekem a přidáme rýži. Tu restujeme, dokud nezačne sklovatět, přilijeme víno a vývar a necháme přejít varem. Pak oheň ztlumíme a rýži trochu osolíme, opepříme, přidáme trochu muškátového oříšku. Rýži vaříme pod pokličkou asi 20 - 25 minut.
Špenát, rukolu a bylinky omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno. Když je rýže uvařená, přidáme k ní bylinky, špenát a rukolu, odstavíme z ohně a necháme bylinky prohřát v rýži. Parmazán nastrouháme.
Rizoto upravíme na talíř a zdobíme parmazánem a rajčátky.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena