Bylinkové máslo

20 min | příloha | francouzská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 184514x
Velice jednoduchý recept na bylinkové máslo, které dá vašim jídlům jiný rozměr. Máslo můžete použít na maso stejně jako na přílohy. Do másla můžete kromě bylinek přidat chilli papričky nebo cokoliv jiného.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Máslo necháme povolit.

Bazalku omyjeme a dobře osušíme. Lístky otrháme a nasekáme nadrobno. Nasekanou bazalku přidáme do změklého másla, přidáme špetku soli a společně utřeme.

Z utřeného másla vytvarujeme váleček, který zabalíme do alobalu a dáme jej do ledničky ztuhnout.

Máslo můžeme použít do pomazánek, ke grilovaným masům nebo na brambory. Fantazii se meze nekladou.

Vilienka autor receptu:

Bylinkové máslo

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

3
dobrý recept
389 hlasujících
  • Recept Bylinkové máslo - Právě utřené... přidáváme i sušený česnek a cibuli, také  rozmarýn, kamarádka dává na ochucení vegetu
  • Recept Bylinkové máslo - Skvěle chutná na rozpečených a nebo čerstvých teplých francouzských bagetkách a např. s plátkem šunky...

Kuchařky obsahující recept Bylinkové máslo

Recept se nachází v 92 kuchařkách
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2722 receptů
majdasi
majka-kuchařka 569 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bylinkové máslo

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Bylinkové máslo
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept