Buřty na pivu

2 h 30 min | chuťovka | česká kuchyně | recept zobrazen: 153101x
Buřty na pivu mohou být výborným předkrmem nebo skvělou chuťovkou při posezení s přáteli. Na zapití se nejlépe hodí dobře vychlazené pivo.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Cibuli oloupeme a rozpůlíme. Polovinu cibule nakrájíme nadrobno. Buřty oloupeme a podélně rozkrojíme napůl.

V hrnci rozpálíme olej a cibuli v něm lehce osmahneme. Vmícháme hořčici a do hrnce nebo pekáčku rovnoměrně naskládáme poloviny buřtů. Nejlépe tak, aby se nepřekrývaly. Buřty pokryjeme lečem nebo zeleninou a přelijeme kečupem.

Druhou polovinu cibule rozkrájíme na plátky a posypeme jí buřty. Vše zalijeme asi polovinou piva a dáme péct. Buřty hlídáme. Asi po hodině pečení a podle hladiny piva v hrnci - buřty by neměly moc vykukovat, přilijeme další část piva. Až se pivo vypeče, přičemž by měla zůstat nějaká šťáva, můžeme buřty vyndat.

Buřty na pivu podáváme teplé a nejlépe s čerstvým chlebem.

autor receptu:

Buřty na pivu

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

4,2
skvělý recept
54 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Buřty na pivu

Recept se nachází v 110 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
zdegross
staré recepty 3810 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Buřty na pivu

Celkový počet komentářů u receptu: 2
Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Buřty na pivu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Palmový olej - vliv na naše zdraví a dopad na světovou ekologii

    Palmový olej - vliv na naše zdraví a dopad na světovou ekologii

    Palmový olej je rostlinný jedlý olej získaný z oplodí palmových semen, tedy z tkáně obklopující semeno. Získává se z palmy olejné, má světle žlutou až oranžovou barvu a patří k nejběžnějším rostlinným olejům. Palmový olej nemá podle studií žádný pozitivní vliv na naše zdraví, spíše naopak. Je dokonce nazýván levným zabijákem, kterého denně dostáváme do těla v podobě sušenek, pečiva i mnoha jiných potravin. Důvod je zřejmý - je velmi levný. Nadměrná produkce a konzumace palmového oleje tak podle všeho ohrožuje nejen naše zdraví, ale i životní prostředí.

  • Kojenecká kolika aneb aby bříško nebolelo

    Kojenecká kolika aneb aby bříško nebolelo

    Bolesti bříška spojené s kojeneckou kolikou jsou jedním z nejčastějších problémů malých miminek. Nejedna maminka neví, jak utišit své plačící dítě a pomoci mu od potíží. Jaké jsou příčiny a jak miminku ulevit?




přidat nový recept