Buřty na pivu

2 h 30 min | chuťovka | česká kuchyně | recept zobrazen: 157867x
Buřty na pivu mohou být výborným předkrmem nebo skvělou chuťovkou při posezení s přáteli. Na zapití se nejlépe hodí dobře vychlazené pivo.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Cibuli oloupeme a rozpůlíme. Polovinu cibule nakrájíme nadrobno. Buřty oloupeme a podélně rozkrojíme napůl.

V hrnci rozpálíme olej a cibuli v něm lehce osmahneme. Vmícháme hořčici a do hrnce nebo pekáčku rovnoměrně naskládáme poloviny buřtů. Nejlépe tak, aby se nepřekrývaly. Buřty pokryjeme lečem nebo zeleninou a přelijeme kečupem.

Druhou polovinu cibule rozkrájíme na plátky a posypeme jí buřty. Vše zalijeme asi polovinou piva a dáme péct. Buřty hlídáme. Asi po hodině pečení a podle hladiny piva v hrnci - buřty by neměly moc vykukovat, přilijeme další část piva. Až se pivo vypeče, přičemž by měla zůstat nějaká šťáva, můžeme buřty vyndat.

Buřty na pivu podáváme teplé a nejlépe s čerstvým chlebem.

autor receptu:

Buřty na pivu

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

Vaše cena 1649 běžně 2356 Kč sleva 30 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
54 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Buřty na pivu

Recept se nachází v 113 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5979 receptů
zdegross
staré recepty 3810 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Buřty na pivu

Celkový počet komentářů u receptu: 3
Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Buřty na pivu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma je pylová alergie. Jde o stav, kdy imunitní systém přehnaně reaguje na některé neškodné podněty, např. pylová zrna, prach, roztoče, zvířecí srst či některé potraviny.

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.




přidat nový recept