Komentáře Buřtguláš

Komentáře k receptu (110)

  • Komentář k receptu Buřtguláš keyta128 02.11.2014 14:38:35

    Skvělý recept. Místo zakysane smetany jsem použila normální 12%:-).

  • Komentář k receptu Buřtguláš Kavitka 27.10.2014 15:17:45

    Recept dobrý, jen opékám špekáčky či točený salám podle toho co je a přidávám špetku tymiánu a majoránku.

  • Komentář k receptu Buřtguláš p (tecka) malotinska 24.09.2014 12:13:15

    Myslim si ze recepty od konvalinky radeji nevarit :-P absolutne mimo misu. Nabehla jsem si takto s kolacem...nic horsiho jsem ze sladkeho peciva snad nikdy neochutnala...melo mi to ale dojit,jako zkusene pekarce:-),ze lžicka soli do sladkeho kolace asi opravdu nepatri...bohuzel kazdy se tu muze zviditelnovat a chlubit svymi recepty..o tom ty stranky take jsou ze...

  • Text komentáře byl smazán. p (tecka) malotinska 24.09.2014 11:57:01

    Text komentáře byl smazán.

  • Komentář k receptu Buřtguláš Maja 21.07.2014 12:29:42

    Recept vyzkousen a je dobry ale misto zakysane smetany obycejna

  • Mouka...chyba Vláďa 17.07.2014 22:28:16

    Zahušťovat moukou není to pravé. Léta nechávám brambory lehce rozvařit - buřtguláš se tím zahustí a brambory jsou jemnější.

  • Komentář k receptu Buřtguláš Zorňafa 04.07.2014 20:40:59

    Dobrý to bylo. Smetanu bych nevylučovala, akorát bych tam asi dala příště nějakou tekutou než zakysanou, kterou jsem musela pracně rozmíchávat. A protože jsem na zeleninu, nakrájela jsem tam ještě na kostičky červenou papriku.

  • Dobrý recept :) langerlukas 25.05.2014 13:20:41

    Dobrý recept :)

    • Re: Dobrý recept :) Svatoboj 11.06.2014 10:30:56

      tak jsem si hezky naběh, vžda si při vaření přečtu všechny komentáře, dnes né...výsledek...v hrnci se mi vaří hrudky smetany, zatím co já si až teď čtu, jaká je to blbost ji tam dávat, takže teď trpělivě vařím+míchám a doufám, že to ten buřtguláš nějak rozchodí.

  • elí
    Buřtguláš elí 21.05.2014 13:39:31

    Do buřtguláše patří špekáčky a ty se musí pořádně opéct,ne nějaký točený salám!!!!!!!!

  • Komentář k receptu Buřtguláš Petr 20.04.2014 15:15:44

    Souhlasim cesnek a majoranka. Bez toho to neni ono :) a bez smetany

  • Komentář k receptu Buřtguláš Anicka 17.01.2014 19:16:31

    Z pohledu kuchaře "pro českou kuchyni začátečníka" - s rozmícháním smetany a mouky nevidím, kde by nastal problém, stejně tak nebyl problém s přimícháním k bramborám. K dochucení něco málo chybí - použila jsem směs koření na guláš, ale i tak chuť něco postrádá..

  • mario - guláš Mário Krtička 14.01.2014 00:03:29

    jako tu smetanu teda nic moc...no..je to na každým ..akorát to zbytečně zjemní....

  • Buřtguláš evarici 13.01.2014 13:05:26

    Ale bez kysané smetany je to lepší. Magi je magi, chuť možná nahradí trochu libeček.

  • Buřtguláš evarici 22.11.2013 14:53:24

    Samozřejmě, že dávámještě sůl a polévkové koření, teda lidově magi.

    • Re: Buřtguláš Lukáš 13.01.2014 12:09:11

      Nechápu jak v dnešní době když se dá v obchode sehnat vše čerstvé může někdo do jídla přidávat MAGI popř. VEGETU, a tímto hnusem ještě krmit děti. Nadruhou stranu to vypovídá o neschopnosti takového kuchaře ( kuchařky ). Zkuste radši při vařeni používat místo vody vývar z masa a čerstvé zeleniny.

  • ja orestuji salám s cibuli je to lepši a chutnějši.

  • Buřtguláš evarici 22.11.2013 14:39:33

    Do buřtguláše dávám bobkový list. Kysaná smetana se dává až později po vypnutí, jinak se srazí. Zahustím, povařím, vypnu a čekám asi tak čtvrt hoďky. Pak zkusím malou lžičku smetany rychle zamíchat a když nežmolkuje, tak pomalu přidávám a míchám zbytek. Z koření dávám jen bobkový list a mletou sladkou pariku, ale na základ hodně cibule. A chleba k němu, je to ňamka. Takhle se vařil buřtguláš u nás doma a nikdy nic nezbylo.

  • Komentář k receptu Buřtguláš Zdeněk 20.11.2013 23:10:03

    Ono stačí rozmíchat mouku ve smetaně dost předem a pak pro jistotu ještě přecedit. Já jí připravuji vůbec na počátku vaření a dávám jí do guláše tak po hodině.

  • Komentář k receptu Buřtguláš lumik 11.11.2013 11:24:10

    u nás tomuhle jídlu říkáme brambory na paprice,kmín nedáváme,ale ani česnek,ta mouka ve smetaně se opravdu musí řádně rozmíchat nebo lít přes cedník

  • nora 06.05.2013 13:23:11

    no o byl teda nápad rozkvrdlat mouku v tý smetaně.V momentě jak jsem jí přidala do jídla vyplavaly na povrch velký cucky.Místo jednoho hrnce jsem ušpinila dva plus cedník a jiné nádobí. Taky jsem ušpinila celej sporák. Jinak výsledek docela dobrej.Příště budu dělat jíšku obvyklým způsobem,

  • bez česneku není guláš andrea (tecka) ratajova 30.01.2013 20:58:21

    chybí česnek a gulášové koření

    • Re: bez česneku není guláš ahoj 29.03.2013 10:16:59

      gulášové koření je paprika, majoránka a česnek... takže chybí jen ten česnek ;-) každý ho nemusí, ale kdo chce, tak si ho tam dá i bez receptu... recepty jsou jen pro inspiraci... každý vaří podle vlastní chuti, jinak by to byla nuda...

  • Mobi 10.03.2013 17:01:42

    A kde je v postupu ta paprika?

  • Já ho dála a je vybornej mnam ;.-)

  • Není to ten klasický buřt guláš, ale chutná nám ještě více, než ten klasický. Skvělá změna. Byl pryč během chvilky. Všichni si přidávali a všem moc chutnal ! Nebyl určitě uvařen naposledy . )

  • Jirka 19.11.2012 09:57:43

    Cibulka,koňský kabanos, gulášové koření,brambůrky, zahustim suchou,nastrouhanou kurkou chleba a na konec přidám rozmačkaný česnek dle chuti. Prima.

  • Buřtguláš lada44 06.11.2012 22:41:30

    Dělám ho často a přidávám tam trochu sušených hub ostřejší klobásu.

  • Buřtguláš bez majoránky ? Labaro 05.11.2012 09:59:55

    Nějak mi v receptu chybí, že se na cibulce musí osmahnout nejen brambory, ale hlavně ta uzenina. No a když tam nedáte majoránku (já dávám i česnek), tak to nemůže chutnat jako buřtguláš.

  • Tohle opravdu neni recept na buřtguláš Deffa 28.10.2012 11:26:48

    Přátelé, pokud chcete zarestované brambory, které nedají chuť celému jídlu a točeňák jen jako ohřátou uzeninu, která taky nedá nic do jídla, tak si "buřtguláš" udělejte z tohoto receptu.
    Zcela chápu větu na konec "Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme." Recept jen ohřívá ingradience, toť vše..

  • Taky chybí misak 17.06.2012 04:00:22

    v receptu ,že se má vzít čistý hrnec.Vzal jsem ten po koprovce a nějak to nebylo ono.

  • vynikající buřt guláš ....

  • super recept S-Kaja 04.09.2012 13:30:26

    Skvělý recept, avšak já místo smetany dávám vodu a je to taky chutné, ke konci přidám ještě česnek. Ale i tak super recept :)

  • je to vyborny gulas mockrat vam dekuji za recept

  • je to vyborny gulas mockrat vam dekuji za recept

  • Velice chutné!

  • Smetanu ne Stašek 25.07.2012 13:21:38

    Smetanu ne! A hlavně, chybí tam majoránka a česnek!

  • Výborné udělala jsem ho rodičum a ti se až za ušima oblizovali a ted chtějí abych jim ho už vařila furt.Ale co ja jim ho s radosti udelam :)

  • tyna 16.07.2012 09:42:21

    vybornej pritelovy ho delam porad a vzdycky se po nem jen zaprasi :-)

  • Lukáš 29.06.2012 16:12:15

    Já ten točeňák orestuju s bramborama na cibulce, nepřidávám ho tam až ,,ve finále´´

  • Lucie 03.04.2012 13:21:05

    Starejte se samy o sebe, náhodou mě Martin rozesmál a v kuchyni to možná umí lépe než vy, protože se snaží, tak se nazývejte gumou leda tak v zrcadle, pánové

  • Martin 15.10.2011 11:19:35

    Sakra! To nemůžete tady napsat, že se má ta smetana s moukou scedit přes síto když se to tam dává?! Ted tam má hrudky jak prase!

  • olej????? empík 07.03.2012 13:50:09

    propřírodu!!! proč olej???? sádlo !!!!!

  • s trochou chilli plnyhrnekkafe 27.02.2012 11:53:07

    omáčky to nemá chybu dnes mě chyběla inspirace a přemítal jsem co té své dravé zvěři udělat takže dík za pomoc

  • Mentál 20.01.2012 11:45:07

    Je to lahodné i s rozvařenými brambory :-)

  • Recept je dobrý před okamžikem jsem ho dovařil ale dal by jsem tam více brambor a salámu. To bude asi tím že jsem nevěděl kolik vody tam dám a dal jsem skoro plný kastrol. :-)

  • Petra 10.11.2011 22:01:26

    Ahoj, tak receptík docela fajn,ale ta smetana ...nadělala více škody než užitku :-( Pořádně jsem to rozmíchala a dokonce jsem to dávala přes sítko a hrudky jako prase ...takže..doporučuji tento recept,ale bez smetany :-)

  • hrust 02.11.2011 19:12:24

    Připravoval jsem Buřtgulášek přibližně podle receptu a výsledek byl dobrý. Souhlasím s tím, že dobře rozmíchaná smetana se nemusí vůbec cedit přes sítko a nepodařilo se mi ji ani vysrážet i když věřím, že na to předpoklady mám. Dle vlastní chuti bych však smetanu z tohoto receptu úplně vynechal.
    Závěrem hodnotím = ch u t n a l o . Tak zatím čus.

  • j.bric
    Buřtguláš j.bric 21.10.2011 16:35:29

    Já přidám jednu malou feferonku,aby to mělo říz a zahušťuji nastrouhanou chlebovou kůrkou

  • U nás se na zpěněnou cibuli a lehce osmahnutý nakrájený opravdový špekáček přihodí na drobno nakrájené barambory,přidáme papriku a kmín, pak zasypeme moukou a opražíme krátce dohromady jako jíšku (za stálého míchání). Pak zalejeme horkou vodou . Občas zamícháme, přidáme majoránku,podle chuti sůl a na konec zjemníme smetanou,ale stačí i plnotučné mléko. Výborná,rychlá a levná večeře !

  • dáda 10.09.2011 10:52:30

    Když jsem tam přidala tu smetanu, tak se mi to okamžitě srazilo....skvělý je i bez smetany zahuštěný moukou a vodou.

  • pavla 07.07.2011 11:11:31

    take delam burtgulas jinak, podle maminky..:-) na oleji osmahnout cibulku,pridame spekacky(nakrajene :-D), dame koreni( cervena paprika sladka, trochu gulasoveho koreni,pepr, a podle mnozstvi a zlepseni chuti masox, pak zaleju vodou pridam na male kosticky nakrajene brambory a varim dokud nezmeknou(15min. kdyz jsou na male kosticky). A nakonec zahustujem bud moukou rozkvedlanou ve vode, a nebo klasickou jiskou zahustime podle potreby, jeste chvilku povarime a je to. vsem smakuje...rychly jednoduchy a dobry...solime az na taliri kvuli detem.. :-)

  • ZMAR 16.05.2011 15:07:53

    Jsem začátečník ve vaření a nějak jsem si neporadil se zahuštěním, takže mi z toho vznikla taková pikantní uzeninová polévka. Zahustit jsem se to pokoušel dle zdejšího návodu a potom i klasicky voda+mouka ale nic z toho nepomohlo tak nevim kde nakonec byla chyba. Možná jsem to dal do moc velkého hrnce, takže poměry ingrediencí asi měli taky stoupnout. No nic třeba příště.

    • Re: Mončičák 24.08.2011 12:36:41

      My nezahušťujeme moukou, ale nadorbeným chlebem. Je to výborné a nedělá to hrudky, jako někdy mouka, když je špatně rozmíchaná.

    • problém se zahuštěním chocira 18.06.2011 15:59:15

      Především bych chtěla podotknout, že jestlii máte buřtguláš příliš řídký, je to tím, že máte kvalitní vuřty, nebo točeňák s minimem mouky, nebo jste tam dali moc vody :-D

  • doopravdy dobrý :D

  • velice výborné a rychlé :)

  • polevka Tapuska 14.04.2011 14:08:04

    Nechci nic rikat,ale ten postup je jak na frnkfurskou polevku,je spravny nazev???????

  • Místo smetany jsme mouku smíchala s vodou a moooc dobrý.:))

  • To si snad děláte srandu? Buřtguláš z točeňáku, kterej je samá mouka? no fuj. Proč se to jídlo asi jmenuje svým názvem...? A navíc začínat restováním brambor? to je fakt vtipný. Podle tohodle postupu Vám vznikne akorát tak pěkná červená kejda. Zdar

    • Re: DĚS! Racky 28.12.2009 15:53:00

      Reakce na "Děs": Dobrý den, škoda, že jste neuvedla, jak se to má dělat správně. Nikdy jsem to nedělal a vaše připomínka se zdá být velmi zásadní.

      • Re: Re: DĚS! Jitka 01.04.2011 22:42:12

        Na Děs kašli, i když má trochu pravdu. Teda v tom, že ne každý točeňák se hodí. Už někde výše varuji před tím kompaktním (Děs asi jiný nezná), ten je fakt hnus! Chce to takový, co má strukturu špekáčku, anebo použít skutečný (kvalitní!) špekáček, to je skoro vuřt-buřt. (Skutečné vuřty-buřty dneska už nejsou, za vuřt se všeobecně považuje právě špekáček) Nebojte se toho, že je víc tučný, dáte méně tuku do základu a proto doporučuji ten postup, že špekáček osmahnete hned s cibulí, pustí tuk a ještě je osmažený v gulášku lepší. Brambory pak přidat pokrájené na větší kusy a určitě syrové (žádné předvařování, škrob z nich vám pomůže spolu s cibulí k zahuštění, není třeba pak přidávat žádnou mouku), kejda určitě nevznikne, pokud pak dusíte JEN do změknutí brambor. Nikdy jsem nedávala ani smetanu, dneska jsem měla zbytek sladké, bylo to fakt chuťově luxusní jídlo! Shrnu to: Měla jsem 4 větší špekáčky od řezníka (ne z hypermarketu), ty jsem oloupala, pokrájela a spolu se 2 pokrájenými cibulemi zpěnila na lžičce sádla. Stačila fakt lžička, potřebný tuk s osmažení poskytly špekáčky. Zatímco se to opékalo, oloupala jsem 6 větších brambor, pokrájela je na čvrtky. Vhodila ke špekáčkům s cibulí. Zasypala 2 lžícemi gulášového sypkého koření. Lehce vše ještě dohromady osmažila (cca 5 minut a míchat), pak zalila horkou vodou a dusila do změknutí brambor. Tím normálně končím a je to mňamka. Dnes jsem přidala sladkou smetanu, co mi doma zbyla, cca 1 deci. Vznikla luxusní mňamka a doporučuji! NESOLÍM, pokud používám gulášové koření, pokud klasickou papriku, solím, ale málo, uzenina bývá dost slaná...a brambory nepřevařte, jinak by vám vznikla kejda! Tak dobrou chuť:-)

      • Re: DĚS! Lena 23.12.2009 08:50:34

        no tocenak neni uplne koser, ale nektere burty taky moc masa nepobrali....

  • zpěněná cibule Anna.Marsalkova 27.02.2011 10:28:29

    můžete mi vysvětlit jak se pění cibule? začínám vařit a fakt si pod tím nedokážu nic představit

    • Re: DĚS! marta 08.04.2009 15:30:44

      jj, úplně s Vámi souhlasím...

    • Re: zpěněná cibule Jitka 01.04.2011 21:44:41

      Zpěnit cibuli znamená dát ji na omastek, míchat a nechat lehce osmažit. (v tom tuku se jakoby pění) Já buřt guláš dělám tak, že na tu zpěněnou cibuli dám pokrájený točeňák (ne takový ten kompaktní, ale se strukturou podobnou špekáčku), když je to trochu osmažené, přidám oloupané, pokrájené syrové brambory a papriku, kmín, pepř a chvíli všechno dohromady ještě osmahnu. (anebo gulášové sypké koření, ale pak nesolit!) Po pár minutách zaliju horkou vodou tak, aby nebylo vše potopené, zmírním oheň a nechám pod pokličkou, dokud brambory nezměknou. Hlídám, aby se voda úplně nevypařila, případně dopodliju. Dám-li dost cibule, již nezahušťuji. Smetanu běžně nedávám, ale dneska mám načnutou, tak to zkusím:-)

  • sally 25.03.2011 18:26:21

    prave jsem to uvarila , osmazila jsem cibulku s uzeninou pridala trochu predvarene brambory poté jsem pridala koreni a ostrý kečup zalila vodou a na konec jsem pridala zakysanou smetanu a je to mnaaaaamka

  • morgan 14.02.2011 11:43:09

    Thanks for sharing with us such interesting recipe. I'll write certified resumes or try cook it.

  • Helena 22.01.2011 12:00:43

    Právě jsme po obědě. Opravdu výborný - i obě malé děti si přidali a to je co říct. Ještě jim zbylo k večeři - budou nadšený.

  • Uvařil jsem, smetanu jsem neměl a i tak dobré

  • Bohouš 09.01.2011 13:08:38

    Zdravím. Díky za recept... Buřtguláš jsem zkoušel dělat s mraženou zeleninovou směsí (kukuřice, hrášek, mrkev, brokolice - ne ovšem moc!). Ani s ní to není špatné. Příšto to zkusím s kysaným zelím.

  • dobre míša 06.01.2011 12:19:30

    tohle jidlo je strasne dobre

  • luxusní vychryce 22.12.2010 13:22:44

    Váš recepz je vynikající, jídlo má hned jinou chut když se tam přidá smetánka.Děkuji za nápad jdu si přidat :)

  • nadmíru spokojená.... rychlovka masox gulášová kostka :o)

  • Proč děs? Markéta 03.09.2010 19:46:47

    Tento recept jsem trošičku pozměnila tím,že jsem spěnila cibulku s točeňákem a brambory jsem si předem předvařila,aby se nevytvořila kejda.Brambory jsem uvařila na loupačku.Jinak postup jsem nechala a bylo to výborné.Každý den nemusíme papkat jen lososy..palec nahoru!Díky

  • Marie 17.05.2010 10:59:28

    Guláš jsem dnes zkusila a je opravdu dobrý a rychle hotový. Příště do něj zkusím dát trochu kysaného zelí.

  • Moooc dobre! petr.masek 16.05.2010 12:24:54

    Pridal jsem tam jeste trochu kysaneho zeli a cerstvou kapii na nudlicky a vubec mu to neuskodilo, naopak:-)

  • Vyzkoušeno a moc dobré :-)

  • Už jsem zkusila hodně receptů na bramborový guláš, ale tenhle mám nejraději.

  • petr 01.03.2010 14:55:56

    Co je to za divnej recept?

  • jak vylepšit aroma anna 16.01.2010 10:36:26

    Když osmahneš cibuli, vhoď buřtíky osmahnout, přidej česnek na plátky, ať se také rozvoní, přidej brambory , zasyp paprikou a zalej vodou. Ostatní postup stejný, ale ta osmahlá uzenina tomu dodá náramné aroma. Dobrou chuť.

  • Reaguji na "děs" asi to neděláte správně, když se vám to nepovedlo :P jink všem děkuji za nápady,. česnek a oregano dodá gulášku fajn chuť :) děkuji všem a dobrou chuŤ

  • buřtguláš Marie 16.07.2008 13:40:06

    Je to výborný recept.Všem doporučuji.

  • Ahoj, o víkendu jsme měli menší piknik a pár knaků nám zbylo (asi kilo a půl). Proto jsem dneska začal vařit. Najednou mě ale napadlo, že stejně nevim co tam všechno dát. Brambory, buřty a sůl. To jediný mě napadlo. Za všechno ostatní děkuju Vám. Fakt se to dá jíst :))

  • Dík za recept, povedlo se to i mě, kuchařskýmu analfabetovi, všichni se olizovali...tak zas někdy ;-)

  • já přidávám roni07 11.02.2008 18:35:18

    já do buřguláše přidávám sušený houby,nejprve je namočim do teplé vody,mnamka.

  • buřtguláš suma 24.06.2007 05:59:31

    Já nejdříve na cibulce opeču salám, potom přidám brambory a vše ostatní. V případě potřeby nakonec zahustím sušenou bramborovou kaší místo mouky. Kořením také i majoránkou.

  • Buřtguláš Markéta 14.06.2007 08:49:16

    Přidávám též kečup a oregáno a vůbec to není špatné.

Nalezeno receptů: 110
Přidat příspěvek k receptu Buřtguláš
* Povinné pole

Píšeme jinde

  • Přírodní bělení zubů - triky, které fungují!

    Přírodní bělení zubů - triky, které fungují!

    Většina výrobků na bělení zubů, které se nám nabízí v lékárnách a drogeriích, je založena na bázi peroxidu vodíku, který je také součástí bělících procedur na estetických a dentálních klinikách. Profesionální vybělení chrupu tak zatíží nejen vaši peněženku, ale i zubní sklovinu.

  • Lněný olej a jeho význam pro zdraví

    Lněný olej a jeho význam pro zdraví

    Lněný olej má svoji specifickou a lehce ořechovou příchuť. Na vzduchu brzy oxiduje, je nutno ho uchovávat v ledničce a láhev vždy pečlivě uzavřít. Panenský lněný olej se nesmí tepelně upravovat. Není vhodný pro děti do 1 roku.




přidat nový recept