Buřtguláš

45 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 764576x
Oblíbené jídlo z brambor a uzeniny. Tento recept na buřtguláš je připravený v jednom hrnci.
Komentáře receptu 131
Uvařil jsem to (Recept vařilo 160 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka.

Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám. Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme.

Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme. Můžeme servírovat s chlebem, ale buřtguláš je sytý sám o sobě.

konvalinka autor receptu:

Buřtguláš

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

Vaše cena 1350 běžně 2220 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,1
skvělý recept
546 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Buřtguláš

Recept se nachází v 1296 kuchařkách
Sindy
levné recepty 59 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Buřtguláš

Celkový počet komentářů u receptu: 131
  • Komentář k receptu Buřtguláš michal 14.01.2016 14:12:45

    není třeba zahušťovat jíškou - stačí z guláše vytáhnout pár brambor a rozetřené je vrátit zpět.podle potřeby zopakovat do požadované hustoty.
    jen je potřeba již na začátku "o bramboru" navíc ať v guláši neplave jen uzenina :-)

  • Komentář k receptu Buřtguláš Gituška 01.09.2015 22:14:05

    Tento recept mě zklamal, uvařila jsem vše podle toho a guláš byl hořký a neměl žádnou výraznou chuť, musela jsem improvizovat a dát tam ještě mnoho dalších ingrediencí abych guláš zachránila před záchodem. :-(

    • Re: Komentář k receptu Buřtguláš evarici 13.01.2016 16:31:35

      Záchod bych nekrmila, myslím, že i u vás se najdou bezdomovci, určitě by nepohrdli.

    • Re: Komentář k receptu Buřtguláš strucky 24.11.2015 19:03:28

      Mletá paprika při delším pražení hořkne. Nebude to Váš případ?

    • Re: Komentář k receptu Buřtguláš Petr 02.11.2015 12:18:45

      NO tohle slyším poprvé ...zahuštovat guláš smetanou...uáááááá vždy jen mouka z vodou...pokud máte hrudky děláte malinkou chybičku...nejprve sklenice se studenou vodou a poté se přisype mouka a rozkvedlá se...oki ??? smetana nikdy... jo a zahuštuje se až na konec..salám či klobáska se povaří již skoro v měkých bramborech stačí chvilička..... a poté zahustit....voda mouka!!!!!!

  • Dnes jsem ho zkusila poprvé uvařit,musím se přiznat že jsem přidala ještě masox a celé mé rodině to mooc chutnalo

  • nora 06.05.2013 13:23:11

    no o byl teda nápad rozkvrdlat mouku v tý smetaně.V momentě jak jsem jí přidala do jídla vyplavaly na povrch velký cucky.Místo jednoho hrnce jsem ušpinila dva plus cedník a jiné nádobí. Taky jsem ušpinila celej sporák. Jinak výsledek docela dobrej.Příště budu dělat jíšku obvyklým způsobem,

Celkový počet komentářů: 131
Nalezeno receptů: 131
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Buřtguláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • S dítětem do školky - je nutné dodržet hranici tří let?

    S dítětem do školky - je nutné dodržet hranici tří let?

    Jako maminka dítěte školkového věku máte v dnešní době možnost volby, kdy jej svěřit do péče této instituce. Ve dvou, třech nebo až čtyřech letech věku? V čem je školka pro dítě skutečně přínosem, jak začít s odloučením a kdy je ten správný věk, ve kterém dítě školku zvládne?

  • Jak se správně obléknout na hory

    Jak se správně obléknout na hory

    Letošní zima příliš nepřeje lyžařům, snowboardistům a ani jiným vyznavačům bílých sportů. Přesto se několik vhodných dní objevilo a v příhodných nadmořských výškách tyto možnosti stále přetrvávají, nebo se opakovaně objevují.




přidat nový recept