Buřtguláš

45 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 587430x
Oblíbené jídlo z brambor a uzeniny. Tento recept na buřtguláš je připravený v jednom hrnci.
Komentáře receptu 110
Uvařil jsem to (Recept vařilo 140 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka.

Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám. Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme.

Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme. Můžeme servírovat s chlebem, ale buřtguláš je sytý sám o sobě.

konvalinka autor receptu:

Buřtguláš

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

4
skvělý recept
486 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Buřtguláš

Recept se nachází v 1156 kuchařkách
Sindy
levné recepty 59 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2723 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Buřtguláš

Celkový počet komentářů u receptu: 110
  • Komentář k receptu Buřtguláš keyta128 02.11.2014 14:38:35

    Skvělý recept. Místo zakysane smetany jsem použila normální 12%:-).

  • Komentář k receptu Buřtguláš Kavitka 27.10.2014 15:17:45

    Recept dobrý, jen opékám špekáčky či točený salám podle toho co je a přidávám špetku tymiánu a majoránku.

  • Komentář k receptu Buřtguláš p (tecka) malotinska 24.09.2014 12:13:15

    Myslim si ze recepty od konvalinky radeji nevarit :-P absolutne mimo misu. Nabehla jsem si takto s kolacem...nic horsiho jsem ze sladkeho peciva snad nikdy neochutnala...melo mi to ale dojit,jako zkusene pekarce:-),ze lžicka soli do sladkeho kolace asi opravdu nepatri...bohuzel kazdy se tu muze zviditelnovat a chlubit svymi recepty..o tom ty stranky take jsou ze...

  • Text komentáře byl smazán. p (tecka) malotinska 24.09.2014 11:57:01

    Text komentáře byl smazán.

  • Komentář k receptu Buřtguláš Maja 21.07.2014 12:29:42

    Recept vyzkousen a je dobry ale misto zakysane smetany obycejna

  • Mouka...chyba Vláďa 17.07.2014 22:28:16

    Zahušťovat moukou není to pravé. Léta nechávám brambory lehce rozvařit - buřtguláš se tím zahustí a brambory jsou jemnější.

  • Komentář k receptu Buřtguláš Zorňafa 04.07.2014 20:40:59

    Dobrý to bylo. Smetanu bych nevylučovala, akorát bych tam asi dala příště nějakou tekutou než zakysanou, kterou jsem musela pracně rozmíchávat. A protože jsem na zeleninu, nakrájela jsem tam ještě na kostičky červenou papriku.

  • Dobrý recept :) langerlukas 25.05.2014 13:20:41

    Dobrý recept :)

    • Re: Dobrý recept :) Svatoboj 11.06.2014 10:30:56

      tak jsem si hezky naběh, vžda si při vaření přečtu všechny komentáře, dnes né...výsledek...v hrnci se mi vaří hrudky smetany, zatím co já si až teď čtu, jaká je to blbost ji tam dávat, takže teď trpělivě vařím+míchám a doufám, že to ten buřtguláš nějak rozchodí.

  • elí
    Buřtguláš elí 21.05.2014 13:39:31

    Do buřtguláše patří špekáčky a ty se musí pořádně opéct,ne nějaký točený salám!!!!!!!!

Celkový počet komentářů: 110
Nalezeno receptů: 110
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Buřtguláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Ořechový olej - silný antioxidant s využitím v kosmetice i kuchyni

    Ořechový olej - silný antioxidant s využitím v kosmetice i kuchyni

    Olej z vlašských ořechů je olej lisovaný za studena z jader vlašských ořechů. Vlašský ořech je plod ořešáku královského, který pochází z Persie. Daří se mu na slunném místě, vyžaduje hluboké a provzdušněné půdy. Začíná plodit nejdříve v 8 letech, dožívá se věku až 100 let, často i více. Olej z vlašských ořechů má lahodnou a výjimečnou chuť, ale také příjemně zlatavou barvu.

  • Přírodní bělení zubů - triky, které fungují!

    Přírodní bělení zubů - triky, které fungují!

    Většina výrobků na bělení zubů, které se nám nabízí v lékárnách a drogeriích, je založena na bázi peroxidu vodíku, který je také součástí bělících procedur na estetických a dentálních klinikách. Profesionální vybělení chrupu tak zatíží nejen vaši peněženku, ale i zubní sklovinu.




přidat nový recept