Buřtguláš

45 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 544131x
Oblíbené jídlo z brambor a uzeniny. Tento recept na buřtguláš je připravený v jednom hrnci.
Komentáře receptu 106
Uvařil jsem to (Recept vařilo 131 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka.

Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám. Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme.

Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme. Můžeme servírovat s chlebem, ale buřtguláš je sytý sám o sobě.

konvalinka autor receptu:

Buřtguláš

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

Vaše cena 3999 běžně 49998 Kč sleva 92 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,1
skvělý recept
462 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Buřtguláš

Recept se nachází v 1097 kuchařkách
Sindy
levné recepty 59 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Buřtguláš

Celkový počet komentářů u receptu: 106
  • Komentář k receptu Buřtguláš Maja 21.07.2014 12:29:42

    Recept vyzkousen a je dobry ale misto zakysane smetany obycejna

  • Mouka...chyba Vláďa 17.07.2014 22:28:16

    Zahušťovat moukou není to pravé. Léta nechávám brambory lehce rozvařit - buřtguláš se tím zahustí a brambory jsou jemnější.

  • Komentář k receptu Buřtguláš Zorňafa 04.07.2014 20:40:59

    Dobrý to bylo. Smetanu bych nevylučovala, akorát bych tam asi dala příště nějakou tekutou než zakysanou, kterou jsem musela pracně rozmíchávat. A protože jsem na zeleninu, nakrájela jsem tam ještě na kostičky červenou papriku.

  • Dobrý recept :) langerlukas 25.05.2014 13:20:41

    Dobrý recept :)

    • Re: Dobrý recept :) Svatoboj 11.06.2014 10:30:56

      tak jsem si hezky naběh, vžda si při vaření přečtu všechny komentáře, dnes né...výsledek...v hrnci se mi vaří hrudky smetany, zatím co já si až teď čtu, jaká je to blbost ji tam dávat, takže teď trpělivě vařím+míchám a doufám, že to ten buřtguláš nějak rozchodí.

  • elí
    Buřtguláš elí 21.05.2014 13:39:31

    Do buřtguláše patří špekáčky a ty se musí pořádně opéct,ne nějaký točený salám!!!!!!!!

  • Komentář k receptu Buřtguláš Petr 20.04.2014 15:15:44

    Souhlasim cesnek a majoranka. Bez toho to neni ono :) a bez smetany

  • Komentář k receptu Buřtguláš Anicka 17.01.2014 19:16:31

    Z pohledu kuchaře "pro českou kuchyni začátečníka" - s rozmícháním smetany a mouky nevidím, kde by nastal problém, stejně tak nebyl problém s přimícháním k bramborám. K dochucení něco málo chybí - použila jsem směs koření na guláš, ale i tak chuť něco postrádá..

  • mario - guláš Mário Krtička 14.01.2014 00:03:29

    jako tu smetanu teda nic moc...no..je to na každým ..akorát to zbytečně zjemní....

Celkový počet komentářů: 106
Nalezeno receptů: 106
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Buřtguláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak pečovat o kontaktní čočky

    Jak pečovat o kontaktní čočky

    Péče o kontaktní čočky může připadat uživatelům brýlí příliš složitá a zdlouhavá. Možná i proto zůstávají raději věrní klasickým brýlím. Je pravdou, že stejně jako brýle, i kontaktní čočky potřebují být chráněny před poškozením a zároveň udržovány ve sterilní čistotě vhodnou dezinfekcí. Díky správným dezinfekčním a konzervačním prostředkům však může být péče o kontaktní čočky snadná, časově nenáročná, přesto velmi efektivní.

  • Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Koupání ve volné přírodě, stejně jako v bazénech a aqua parcích, je jistě zdraví prospěšné, ale nikoliv bez rizika. V přírodních nádržích ohrožují naše zdraví sinice a jejich toxiny, v bazénech se pak mohou šířit plísňová onemocnění a bradavice. Prakticky ve všech vodách lze zjistit výskyt patogenních mikroorganismů. Velice podstatným faktorem pro kvalitu vody je také vlastní disciplinovanost, v případě průjmu či nejrůznějších kožních onemocnění si koupání v přírodních nádržích nebo v koupalištích prostě musíme odpustit.




přidat nový recept