Buřtguláš

45 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 586405x
Oblíbené jídlo z brambor a uzeniny. Tento recept na buřtguláš je připravený v jednom hrnci.
Komentáře receptu 110
Uvařil jsem to (Recept vařilo 139 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka.

Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám. Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme.

Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme. Můžeme servírovat s chlebem, ale buřtguláš je sytý sám o sobě.

konvalinka autor receptu:

Buřtguláš

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

4
skvělý recept
486 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Buřtguláš

Recept se nachází v 1154 kuchařkách
Sindy
levné recepty 59 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2723 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Buřtguláš

Celkový počet komentářů u receptu: 110
  • Komentář k receptu Buřtguláš Petr 20.04.2014 15:15:44

    Souhlasim cesnek a majoranka. Bez toho to neni ono :) a bez smetany

  • Komentář k receptu Buřtguláš Anicka 17.01.2014 19:16:31

    Z pohledu kuchaře "pro českou kuchyni začátečníka" - s rozmícháním smetany a mouky nevidím, kde by nastal problém, stejně tak nebyl problém s přimícháním k bramborám. K dochucení něco málo chybí - použila jsem směs koření na guláš, ale i tak chuť něco postrádá..

  • mario - guláš Mário Krtička 14.01.2014 00:03:29

    jako tu smetanu teda nic moc...no..je to na každým ..akorát to zbytečně zjemní....

  • Buřtguláš evarici 13.01.2014 13:05:26

    Ale bez kysané smetany je to lepší. Magi je magi, chuť možná nahradí trochu libeček.

  • Buřtguláš evarici 22.11.2013 14:53:24

    Samozřejmě, že dávámještě sůl a polévkové koření, teda lidově magi.

    • Re: Buřtguláš Lukáš 13.01.2014 12:09:11

      Nechápu jak v dnešní době když se dá v obchode sehnat vše čerstvé může někdo do jídla přidávat MAGI popř. VEGETU, a tímto hnusem ještě krmit děti. Nadruhou stranu to vypovídá o neschopnosti takového kuchaře ( kuchařky ). Zkuste radši při vařeni používat místo vody vývar z masa a čerstvé zeleniny.

  • ja orestuji salám s cibuli je to lepši a chutnějši.

  • Buřtguláš evarici 22.11.2013 14:39:33

    Do buřtguláše dávám bobkový list. Kysaná smetana se dává až později po vypnutí, jinak se srazí. Zahustím, povařím, vypnu a čekám asi tak čtvrt hoďky. Pak zkusím malou lžičku smetany rychle zamíchat a když nežmolkuje, tak pomalu přidávám a míchám zbytek. Z koření dávám jen bobkový list a mletou sladkou pariku, ale na základ hodně cibule. A chleba k němu, je to ňamka. Takhle se vařil buřtguláš u nás doma a nikdy nic nezbylo.

  • Komentář k receptu Buřtguláš Zdeněk 20.11.2013 23:10:03

    Ono stačí rozmíchat mouku ve smetaně dost předem a pak pro jistotu ještě přecedit. Já jí připravuji vůbec na počátku vaření a dávám jí do guláše tak po hodině.

Celkový počet komentářů: 110
Nalezeno receptů: 110
Přidat příspěvek k receptu Buřtguláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Lněný olej a jeho význam pro zdraví

    Lněný olej a jeho význam pro zdraví

    Lněný olej má svoji specifickou a lehce ořechovou příchuť. Na vzduchu brzy oxiduje, je nutno ho uchovávat v ledničce a láhev vždy pečlivě uzavřít. Panenský lněný olej se nesmí tepelně upravovat. Není vhodný pro děti do 1 roku.

  • Jak po domácku zatočit s akné

    Jak po domácku zatočit s akné

    Mnohé z nás akné v pubertě pěkně potrápilo, někdo musí tento problém řešit dodnes. U někoho, kdo byl v době dospívání akné ušetřen, se může tento nevzhledný kožní problém objevit vlivem hormonů zcela nečekaně i v daleko zralejším věku. Akné je zkrátka věčný problém. Co s ním?




přidat nový recept