Buřtguláš

45 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 543797x
Oblíbené jídlo z brambor a uzeniny. Tento recept na buřtguláš je připravený v jednom hrnci.
Komentáře receptu 106
Uvařil jsem to (Recept vařilo 131 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka.

Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám. Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme.

Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme. Můžeme servírovat s chlebem, ale buřtguláš je sytý sám o sobě.

konvalinka autor receptu:

Buřtguláš

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

Vaše cena 999 běžně 35000 Kč sleva 97 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,1
skvělý recept
462 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Buřtguláš

Recept se nachází v 1097 kuchařkách
Sindy
levné recepty 59 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Buřtguláš

Celkový počet komentářů u receptu: 106
  • Buřtguláš evarici 13.01.2014 13:05:26

    Ale bez kysané smetany je to lepší. Magi je magi, chuť možná nahradí trochu libeček.

  • Buřtguláš evarici 22.11.2013 14:53:24

    Samozřejmě, že dávámještě sůl a polévkové koření, teda lidově magi.

    • Re: Buřtguláš Lukáš 13.01.2014 12:09:11

      Nechápu jak v dnešní době když se dá v obchode sehnat vše čerstvé může někdo do jídla přidávat MAGI popř. VEGETU, a tímto hnusem ještě krmit děti. Nadruhou stranu to vypovídá o neschopnosti takového kuchaře ( kuchařky ). Zkuste radši při vařeni používat místo vody vývar z masa a čerstvé zeleniny.

  • ja orestuji salám s cibuli je to lepši a chutnějši.

  • Buřtguláš evarici 22.11.2013 14:39:33

    Do buřtguláše dávám bobkový list. Kysaná smetana se dává až později po vypnutí, jinak se srazí. Zahustím, povařím, vypnu a čekám asi tak čtvrt hoďky. Pak zkusím malou lžičku smetany rychle zamíchat a když nežmolkuje, tak pomalu přidávám a míchám zbytek. Z koření dávám jen bobkový list a mletou sladkou pariku, ale na základ hodně cibule. A chleba k němu, je to ňamka. Takhle se vařil buřtguláš u nás doma a nikdy nic nezbylo.

  • Komentář k receptu Buřtguláš Zdeněk 20.11.2013 23:10:03

    Ono stačí rozmíchat mouku ve smetaně dost předem a pak pro jistotu ještě přecedit. Já jí připravuji vůbec na počátku vaření a dávám jí do guláše tak po hodině.

  • Komentář k receptu Buřtguláš lumik 11.11.2013 11:24:10

    u nás tomuhle jídlu říkáme brambory na paprice,kmín nedáváme,ale ani česnek,ta mouka ve smetaně se opravdu musí řádně rozmíchat nebo lít přes cedník

  • nora 06.05.2013 13:23:11

    no o byl teda nápad rozkvrdlat mouku v tý smetaně.V momentě jak jsem jí přidala do jídla vyplavaly na povrch velký cucky.Místo jednoho hrnce jsem ušpinila dva plus cedník a jiné nádobí. Taky jsem ušpinila celej sporák. Jinak výsledek docela dobrej.Příště budu dělat jíšku obvyklým způsobem,

Celkový počet komentářů: 106
Nalezeno receptů: 106
Přidat příspěvek k receptu Buřtguláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak pečovat o kontaktní čočky

    Jak pečovat o kontaktní čočky

    Péče o kontaktní čočky může připadat uživatelům brýlí příliš složitá a zdlouhavá. Možná i proto zůstávají raději věrní klasickým brýlím. Je pravdou, že stejně jako brýle, i kontaktní čočky potřebují být chráněny před poškozením a zároveň udržovány ve sterilní čistotě vhodnou dezinfekcí. Díky správným dezinfekčním a konzervačním prostředkům však může být péče o kontaktní čočky snadná, časově nenáročná, přesto velmi efektivní.

  • Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Koupání ve volné přírodě, stejně jako v bazénech a aqua parcích, je jistě zdraví prospěšné, ale nikoliv bez rizika. V přírodních nádržích ohrožují naše zdraví sinice a jejich toxiny, v bazénech se pak mohou šířit plísňová onemocnění a bradavice. Prakticky ve všech vodách lze zjistit výskyt patogenních mikroorganismů. Velice podstatným faktorem pro kvalitu vody je také vlastní disciplinovanost, v případě průjmu či nejrůznějších kožních onemocnění si koupání v přírodních nádržích nebo v koupalištích prostě musíme odpustit.




přidat nový recept