Buřtguláš

45 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 811537x
Oblíbené jídlo z brambor a uzeniny. Tento recept na buřtguláš je připravený v jednom hrnci.
Komentáře receptu 137
Uvařil jsem to (Recept vařilo 163 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka.

Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám. Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme.

Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme. Můžeme servírovat s chlebem, ale buřtguláš je sytý sám o sobě.

konvalinka autor receptu:

Buřtguláš

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,1
skvělý recept
556 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Buřtguláš

Recept se nachází v 1315 kuchařkách
Sindy
levné recepty 59 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Buřtguláš

Celkový počet komentářů u receptu: 137
  • Re: Komentář k receptu Buřtguláš evarici 13.01.2016 16:31:35

    Záchod bych nekrmila, myslím, že i u vás se najdou bezdomovci, určitě by nepohrdli.

  • Re: Komentář k receptu Buřtguláš Petr 02.11.2015 12:18:45

    NO tohle slyším poprvé ...zahuštovat guláš smetanou...uáááááá vždy jen mouka z vodou...pokud máte hrudky děláte malinkou chybičku...nejprve sklenice se studenou vodou a poté se přisype mouka a rozkvedlá se...oki ??? smetana nikdy... jo a zahuštuje se až na konec..salám či klobáska se povaří již skoro v měkých bramborech stačí chvilička..... a poté zahustit....voda mouka!!!!!!

  • geerryy
    buřtguláš geerryy 10.04.2016 08:51:38

    Jak tak to tu pročítám, tak jen kroutím hlavou. Buřt guláš takový obyčejný a velice chutné jídlo. Řešíte tu nesmysly a přitom je to tak jednoduché. Vidím, že je to tu samí amatér. Klasická amerika na zahušťování mouka mléko či voda a neexistuje, aby se udělaly cucky jak tu popisujete. Umělci.

  • John Smithg527 09.04.2016 10:00:49

    1000s of Show Gambler, since the Lastly associated with Sept .. egbkbcebcfdekfea

  • Komentář k receptu Buřtguláš michal 14.01.2016 14:12:45

    není třeba zahušťovat jíškou - stačí z guláše vytáhnout pár brambor a rozetřené je vrátit zpět.podle potřeby zopakovat do požadované hustoty.
    jen je potřeba již na začátku "o bramboru" navíc ať v guláši neplave jen uzenina :-)

  • Dnes jsem ho zkusila poprvé uvařit,musím se přiznat že jsem přidala ještě masox a celé mé rodině to mooc chutnalo

  • vylepšení buřtguláše m (tecka) klail 18.12.2014 15:47:13

    Uvařil jsem malé vepř. koleno a buřtguláš tím zalil, místo vývaru, potom tam to koleno rozkrájel a bylo to bezvadný. No jednou to snad nevadí i když to není levné.

    • Re: vylepšení buřtguláše Pavel 08.08.2015 13:30:28

      Pane Klaile, nás oba asi ortodoxní ukamenují. Já václavky a Vy rovnou koleno!
      Ale musela to být pecka, co jste uvařil, až budu zase s dětmi na chatě, jdu do toho podle Vás.
      ;o)
      Jen tomu asi nesmíme říkat "buřtguláš".
      ;o)

  • Komentář k receptu Buřtguláš Anicka 17.01.2014 19:16:31

    Z pohledu kuchaře "pro českou kuchyni začátečníka" - s rozmícháním smetany a mouky nevidím, kde by nastal problém, stejně tak nebyl problém s přimícháním k bramborám. K dochucení něco málo chybí - použila jsem směs koření na guláš, ale i tak chuť něco postrádá..

    • Re: Komentář k receptu Buřtguláš Pavel 08.08.2015 13:24:30

      Že by glutamát? Jojo, taky se s tím setkávám. Dva litry polívky z celé slepice, zeleninka, půlka jí na másle předem zlehýnka opečená atd.... a návštěva si stěžuje, že té polévce pořád něco chybí.
      ;o)
      Glutamát.
      ;o)

  • Celkový počet komentářů: 137
    Nalezeno receptů: 137
    Přidat příspěvek k receptu Buřtguláš
    * Povinné pole

    
    Kde to žije
    Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

    Píšeme jinde

    • Pozor, začíná sezóna klíšťat!

      Pozor, začíná sezóna klíšťat!

      Právě v tomto období začíná obávaná sezóna klíšťat. Klíšťata okamžitě poznají první jarní oteplení i příjemnou vlhkost vzduchu. V přírodě se tak s nimi po roce opět setkáváme a opět nám hrozí s klíšťaty spojená rizika.

    • Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

      Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

      Blíží se období táboráků. Opékání buřtů má své kouzlo a atmosféru, ale i svá rizika. Snadno se totiž může stát, že se opeče nejen špekáček, ale také vy. Co s tím?




    přidat nový recept