Buřtguláš

45 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 643259x
Oblíbené jídlo z brambor a uzeniny. Tento recept na buřtguláš je připravený v jednom hrnci.
Komentáře receptu 117
Uvařil jsem to (Recept vařilo 150 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka.

Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám. Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme.

Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme. Můžeme servírovat s chlebem, ale buřtguláš je sytý sám o sobě.

konvalinka autor receptu:

Buřtguláš

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

4,1
skvělý recept
508 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Buřtguláš

Recept se nachází v 1220 kuchařkách
Sindy
levné recepty 59 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2626 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2724 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Buřtguláš

Celkový počet komentářů u receptu: 117
  • Text komentáře byl smazán. p (tecka) malotinska 24.09.2014 11:57:01

    Text komentáře byl smazán.

  • Komentář k receptu Buřtguláš Maja 21.07.2014 12:29:42

    Recept vyzkousen a je dobry ale misto zakysane smetany obycejna

  • Mouka...chyba Vláďa 17.07.2014 22:28:16

    Zahušťovat moukou není to pravé. Léta nechávám brambory lehce rozvařit - buřtguláš se tím zahustí a brambory jsou jemnější.

  • Komentář k receptu Buřtguláš Zorňafa 04.07.2014 20:40:59

    Dobrý to bylo. Smetanu bych nevylučovala, akorát bych tam asi dala příště nějakou tekutou než zakysanou, kterou jsem musela pracně rozmíchávat. A protože jsem na zeleninu, nakrájela jsem tam ještě na kostičky červenou papriku.

  • Dobrý recept :) langerlukas 25.05.2014 13:20:41

    Dobrý recept :)

    • Re: Dobrý recept :) Svatoboj 11.06.2014 10:30:56

      tak jsem si hezky naběh, vžda si při vaření přečtu všechny komentáře, dnes né...výsledek...v hrnci se mi vaří hrudky smetany, zatím co já si až teď čtu, jaká je to blbost ji tam dávat, takže teď trpělivě vařím+míchám a doufám, že to ten buřtguláš nějak rozchodí.

  • elí
    Buřtguláš elí 21.05.2014 13:39:31

    Do buřtguláše patří špekáčky a ty se musí pořádně opéct,ne nějaký točený salám!!!!!!!!

  • Komentář k receptu Buřtguláš Petr 20.04.2014 15:15:44

    Souhlasim cesnek a majoranka. Bez toho to neni ono :) a bez smetany

  • Komentář k receptu Buřtguláš Anicka 17.01.2014 19:16:31

    Z pohledu kuchaře "pro českou kuchyni začátečníka" - s rozmícháním smetany a mouky nevidím, kde by nastal problém, stejně tak nebyl problém s přimícháním k bramborám. K dochucení něco málo chybí - použila jsem směs koření na guláš, ale i tak chuť něco postrádá..

Celkový počet komentářů: 117
Nalezeno receptů: 117
Přidat příspěvek k receptu Buřtguláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Zdraví z mořských řas

    Zdraví z mořských řas

    Mořské řasy jsou pro nás možná trochu nevšední, ovšem velmi přínosnou a zdraví prospěšnou potravinou, na kterou se zaměříme v dnešním článku. Obsahují až 15x více minerálních látek než běžná zelenina a celkově patří k výživově nejhodnotnějším potravinám. Mořské řasy mají omlazující i zkrášlující účinky, jsou lehce stravitelné a při pravidelné konzumaci nám mohou pomoci předejít mnoha obávaným civilizačním chorobám.

  • Zaostřeno na tuky ve výživě seniorů

    Zaostřeno na tuky ve výživě seniorů

    Fyziologické změny a zhoršený zdravotní stav, které s sebou přináší stáří, jsou častou příčinou a zároveň důsledkem nedostatečného příjmu stravy. Pokud si máme zachovat vitalitu do pozdního věku, je nutné přizpůsobit stravování vyšší potřebě a zároveň horšímu vstřebávání živin.




přidat nový recept