Buřtguláš

45 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 835521x
Oblíbené jídlo z brambor a uzeniny. Tento recept na buřtguláš je připravený v jednom hrnci.
Komentáře receptu 137
Uvařil jsem to (Recept vařilo 163 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka.

Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám. Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme.

Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme. Můžeme servírovat s chlebem, ale buřtguláš je sytý sám o sobě.

konvalinka autor receptu:

Buřtguláš

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

Vaše cena 3549 běžně 5460 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,1
skvělý recept
564 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Buřtguláš

Recept se nachází v 1322 kuchařkách
Sindy
levné recepty 59 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Buřtguláš

Celkový počet komentářů u receptu: 137
  • nora 06.05.2013 13:23:11

    no o byl teda nápad rozkvrdlat mouku v tý smetaně.V momentě jak jsem jí přidala do jídla vyplavaly na povrch velký cucky.Místo jednoho hrnce jsem ušpinila dva plus cedník a jiné nádobí. Taky jsem ušpinila celej sporák. Jinak výsledek docela dobrej.Příště budu dělat jíšku obvyklým způsobem,

    • Re: Sabča 14.05.2013 16:52:21

      To by udělal jen amatér kydnout to tam mám na mysli tu smetanu smíchanou s moukou to se musí líp pomalu do varu a míchat to...:-D

      • Re: Re: Marty 13.02.2016 12:10:50

        Ne kazdy je dokonaly jak vy. Ja treba amater na vareni jsem..... A takovouhle poznamku bych dost ocenil. Varim si v kamionu a diky takoveto chybicce kterou u receptu nikdo nezminil bych mohl sve vikendove jidlo nalit do kanalu ..

        • Re: Re: Re: Honza 03.05.2016 00:32:11

          Tak popisovat v každém receptu do detailu to, co jsou v podstatě základy vaření, mi opravdu příjde zbytečné.... to už by rovnou mohli napsat, že cibulku nakrájíme nožem, na prkénku, nejdřív se rozpůlí na dvě části, pak se několikrát nakrojí, ale nedokrojí směrem od "stonku" ke kořenu, cibulka se otočí o 90° a opět se nakolikrát nakrojí....

      • Re: Re: Marty 13.02.2016 12:07:47

        Ne kazdy je dokonaly jak vy. Ja treba amater na vareni jsem..... A takovouhle poznamku bych dost ocenil. Varim si v kamionu a diky takoveto chybicce kterou u receptu nikdo nezminil bych mohl sve vykendove jidlo nalit do kanalu ..

      • nemusí to lít pomalu a do varu ,ale dobře rozmíchat popřípadě rozředit vodou a za stálého míchání lít do buřtguláše

    • Re: Pavel 08.08.2015 13:39:35

      No, že jsi nemehlo, za to nikdo nemože.
      ;o)

  • Komentář k receptu Buřtguláš Gituška 01.09.2015 22:14:05

    Tento recept mě zklamal, uvařila jsem vše podle toho a guláš byl hořký a neměl žádnou výraznou chuť, musela jsem improvizovat a dát tam ještě mnoho dalších ingrediencí abych guláš zachránila před záchodem. :-(

    • Re: Komentář k receptu Buřtguláš strucky 24.11.2015 19:03:28

      Mletá paprika při delším pražení hořkne. Nebude to Váš případ?

      • Re: Re: Komentář k receptu Buřtguláš Fido 10.04.2016 11:19:16

        taky bych řekl, že mletou papriku přepálila, protože v receptu není nic na zhořknutí...

Celkový počet komentářů: 137
Nalezeno receptů: 137
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Buřtguláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept