Burgundská pečeně z trouby

2 hod | hlavní chod | 5 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 2391x
Recept na vynikající omáčku s hovězím pečenou v troubě.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Zeleninu vypereme, očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka.

V kastrolku rozpustíme sádlo, maso na něm zprudka opečeme ze všech stran a přendáme ho do jiné nádoby. Na sádle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mouku,osmahneme ji a zalijeme vývarem ze zeleniny a červeným vínem. Povaříme v řídkou omáčku. Do omáčky přidáme zpět maso. Osolíme, opepříme, přiklopíme a v troubě dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce a vrátíme je do omáčky. Uvařenou zeleninu nakrájíme na kostky a na pánvi osmahneme.

Burgundskou pečeni rozdělíme na talíře, na maso navršíme zeleninu a ihned podáváme. Výbornou přílohou jsou těstoviny nebo brambory.

Jiří Viktor K autor receptu:

Burgundská pečeně z trouby

Počet přidaných receptů: 509

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Burgundská pečeně z trouby

Recept se nachází v 14 kuchařkách
KDI
VARENIE 8304 receptů
zjirousek
Maso hovězí 739 receptů
Poldova - Hovězí maso 1
Polda
Poldova - Hovězí maso 1 50 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Burgundská pečeně z trouby

Přidat příspěvek k receptu Burgundská pečeně z trouby
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept