Bulgur s rajčaty

35 min | hlavní chod | 4 porce | bulharská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 8620x
Je mnoho variant tohoto jídla, vegetariánské i nevegetariánské. Je to rozmanité, lehké, rychlé a chutné jídlo. Výborný recept.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Rajčata použijeme konzervovaná nebo čerstvá nakrájená na kousky. Hrášek a kukuřici použijeme sterilované nebo zmražené. Papriky různých barev očistíme a nakrájíme na kousky. Podle chuti můžeme pro vůni a chuť přidat osmaženou slaninu, párky nebo jakékoliv maso.

Cibuli podusíme s kmínem na oleji. Když cibule zesklovatí, přidáme hrášek, rajčata, papriku, kukuřici, česnek, sůl a dusíme. Podle chuti můžeme přidat nakrájenou uzeninu nebo slaninu. Po 5 minutách přidáme oregano, tymián, mletou papriku a propláchnutý bulgur. Dosolíme a dusíme 10 - 15 minut. Potom necháme pod poklicí dojít až bulgur vsákne šťávu, kterou pustila zelenina.

Bulgur s rajčaty podáváme posypaný sýrem a ozdobený nasekanou petrželovou natí nebo pažitkou.

joliny autor receptu:

Bulgur s rajčaty

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porce
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3
dobrý recept
10 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Bulgur s rajčaty

Recept se nachází v 13 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5991 receptů
SOUTĚŽNÍ KUCHAŘKA
Alpro Soya
SOUTĚŽNÍ KUCHAŘKA 213 receptů
Zorňafa
1. aa-7b 3472 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bulgur s rajčaty

Přidat příspěvek k receptu Bulgur s rajčaty
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept