Buchta se sněhem a rybízem

35 min | moučník | 12 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 11888x
Rychlá a dobrá buchta z drobného ovoce.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Utřeme 4 žloutky s cukrem, přidáme vanilkový cukr, postupně přidáváme tuk, mouku a prášek do pečiva. Podle potřeby přidáme mléko, cca 3/4 hrnku, těsto má být tužší. Připravené těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.

Ušleháme tužší sníh ze 4 bílků a 3/4 hrnku cukru, opatrně vmícháme cca 1/2 l rybízu a rozetřeme na těsto na plechu.

Buchtu se sněhem a rybízem pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 20 minut dozlatova.

Po upečení necháme rybízovou buchtu vychladnout, nakrájíme na čtverečky a podáváme třeba k čaji.

KNX autor receptu:

Buchta se sněhem a rybízem

Počet přidaných receptů: 7

Ingredience

na porcí
4,5
skvělý recept
26 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Buchta se sněhem a rybízem

Recept se nachází v 128 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Buchta se sněhem a rybízem

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Buchta se sněhem a rybízem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept