Buchta s tvarohem

1 hod | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 88566x
Jednoduchý koláč pro ty, kteří mají rádi tvaroh.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Troubu si předehřejeme na 200 °C, hlubší plech vymažeme olejem a vysypeme strouhaným kokosem. Citron omyjeme a nastrouháme kůru.

Připravíme si dvě mísy. V jedné smícháme mouku, cukr krupici a kypřící prášek, pořádně promícháme. 2/3 této sypké hmoty nasypeme na plech, pěkně pravidelně upravíme. Můžeme použít stěrku.

V druhé míse smícháme tvaroh, celá vejce, cukr krupici, vanilkový cukr, citronovou kůru, mléko a nalijeme na plech na sypkou hmotu, opět pěkně rozetřeme. Na náplň pravidelně rozsypeme zbývající sypké těsto.

Na těsto poklademe plátky másla, vložíme do trouby a snížíme teplotu na 180 °C. Buchtu s tvarohem pečeme dozlatova asi 45 minut.

Kasandra autor receptu:

Buchta s tvarohem

Počet přidaných receptů: 6

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Buchta s tvarohem

Recept se nachází v 82 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4795 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Buchta s tvarohem

Přidat příspěvek k receptu Buchta s tvarohem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept