Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou

30 min | moučník | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 204151x
Tento recept je velmi jednoduchý a rychlý a hlavně si na něm pochutná celá vaše rodina.
Komentáře receptu 49
Uvařil jsem to (Recept vařilo 50 lidí)


Postup přípravy receptu

Smícháme vejce, cukr, polohrubou mouku, prášek do pečiva, olej a vodu a vše ušleháme. Těsto nalijeme na vymazaný a dobře vysypaný plech a dáme péct na asi 10 minut do vyhřáté trouby.

Mezitím si připravíme z mléka, pudinku a 2 lžící cukru hladký pudink. Když je pudink hotový občas ho zamícháme, aby nám neztuhl. Poté vyndáme hotové upečené těsto z trouby a nalijeme na něj pudink. Po celé délce jej rozetřeme. Na to dáme ještě 2 zakysané smetany a rozetřeme. A poté buď posypeme buchtu s pudinkem kakaem nebo skořicí.

Buchtu s pudinkem a zakysanou smetanou necháme trochu ztuhnout a můžeme se do ní pustit. Zkoušela jsem i pocákat rozpuštěnou čokoládou a vanilkový pudink jsem zaměnila omylem za banánový a bylo to výborné.

sasulka30 autor receptu:

Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou

Počet přidaných receptů: 8

Ingredience

na porcí
4,6
skvělý recept
193 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou

Recept se nachází v 586 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
myš1
recepty 4618 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou

Celkový počet komentářů u receptu: 49
  • Komentář k receptu Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou mimi 29.03.2014 12:16:11

    Lidičky, vážně to má být jen na 10 min. ? dělala jsem to 10 min. jak to je v receptu a bylo to uvnitř tekuté

    • Re: Komentář k receptu Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou Petra HJ 16.07.2014 14:36:24

      Já naliju těsto na plech, na něj pudink a pak peču na 170°C cca 30min než je buchta zlatá...dělám to tak už x let a super....
      Jinak super recept.

    • Re: Komentář k receptu Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou Blondyy 16.04.2014 14:52:33

      Těsto dávám do trouby na chviličku, než si udělám pudink, potom ho vyndám a pudink na něj naliji cik cak, pak dám samozřejmě do trouby dopéct :-) Hodně štěstí

  • Komentář k receptu Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou Hana 24.03.2014 16:13:05

    Luxusní věcička. Já tedy ještě do těsta přídávám ždibek skořice na celkovou vuni.Pokladu na těsto jahody rozkrájené na kolečka a zapeču. Milujeme ovoce, takže tato osvěta u nás vždycky vítězí:)

  • Komentář k receptu Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou Petra 27.02.2014 20:17:26

    Ja jeste na pudink pridala ovoce a pak zakysanou smetanu a plech vymyzala kokosem a fakt super....

  • Komentář k receptu Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou pindruse 25.01.2014 09:19:25

    Užasná a jednoduchá...

  • Buchta je jednoduchá a výborná. Pouze namísto vanilkového pudinku používám čokoládový.

  • Ahoj, ta smetana se dává na vychladlý puding? A na kolik stupňu se peče těsto?

  • buchta Premio 13.10.2013 21:37:20

    Tak jsem jí před chvílí dopekl a jelikož mi to samozřejmě nedalo,tak jsem i kousek ochutnal. Skvělá. Jdu si uvařit konev dobrého čaje a chudák buchta padne. Mám jeden dotaz:nešlo by do těsta místo oleje použít máslo?

    • sasulka30
      Re: buchta sasulka30 27.11.2013 19:27:54

      Dobrý večer,
      já to nikdy s máslem nezkoušela, ale možná by šlo použít rozpuštěné. Zkuste a sdělte nám výsledek :-)
      Každopádně děkuji za tip.
      Přeji pěkný večer.

Celkový počet komentářů: 49
Nalezeno receptů: 49
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept