Bublanina

45 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 177334x
Ovoce obalte v mouce, nebude klesat a ovoce použijte podle toho jaké máte, může být i kompot!
Komentáře receptu 6
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, postupně vmícháváme olej a vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh. Vlijeme na vymazaný a vysypaný pekáč, poklademe ovocem a pečeme v mírně předehřáté troubě asi 25 minut. Vychladlou bublaninu pocukrujeme.

autor receptu:

Bublanina

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Bublanina

Recept se nachází v 69 kuchařkách
PEČENIE
KDI
PEČENIE 3860 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 5861 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bublanina

Celkový počet komentářů u receptu: 6
  • bublanina od zuzky doremifasolasido 23.06.2007 06:21:26

    není těch 10 l oleje trochu moc? tak kolik?10 dl nebo 1 dl.... zmatené.....

  • Stupne v troube Katka 01.09.2009 12:12:59

    Mam jen otazku co se tyce stupnu, proc nikdy v ceskych receptech nevycte clovek na kolik stupnu ma byt trouba vyhrata? "mirne predehrata trouba" me nic nerika.

    • .Renča.
      Re: Stupne v troube .Renča. 01.09.2009 13:47:11

      Já se ve svých receptech snažím být konkrétnější. Mírně vyhřátá je 150-175°C, středně vyhřátá 175-200°C a hodně je 200-220°C. Ale já většinou peču 175-200°C. Přeju dobrou chuť.

  • Re: Bublanina Hvězdička 19.06.2009 18:27:35

    Zuzko moc výborná bublanina,přidala jsem jen trošku citronové kůry pro vůni:-Dale jinak nam nam

  • kolik z toho bude bublaniny? tcladin 24.06.2007 18:25:00

    Ahoj, to doremifasolasido@seznam.cz: 10l je asik 10 lžič :-) Mě spíš schází kolik plechů z toho bude, 1? My zkusíme cca 150gmoky a 150gcukru

Celkový počet komentářů: 6
Nalezeno receptů: 6
Přidat příspěvek k receptu Bublanina
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Ořechový olej - silný antioxidant s využitím v kosmetice i kuchyni

    Ořechový olej - silný antioxidant s využitím v kosmetice i kuchyni

    Olej z vlašských ořechů je olej lisovaný za studena z jader vlašských ořechů. Vlašský ořech je plod ořešáku královského, který pochází z Persie. Daří se mu na slunném místě, vyžaduje hluboké a provzdušněné půdy. Začíná plodit nejdříve v 8 letech, dožívá se věku až 100 let, často i více. Olej z vlašských ořechů má lahodnou a výjimečnou chuť, ale také příjemně zlatavou barvu.

  • Přírodní bělení zubů - triky, které fungují!

    Přírodní bělení zubů - triky, které fungují!

    Většina výrobků na bělení zubů, které se nám nabízí v lékárnách a drogeriích, je založena na bázi peroxidu vodíku, který je také součástí bělících procedur na estetických a dentálních klinikách. Profesionální vybělení chrupu tak zatíží nejen vaši peněženku, ale i zubní sklovinu.




přidat nový recept