Na přípravu náplně necháme kompotované půlené broskve na sítku okapat, poté je nakrájíme na kousky. Koláč můžeme připravit i s kompotovanými meruňkami.
Na přípravu těsta v míse smícháme mouku, kypřící prášek, cukr, mleté lískové ořechy, vejce, změklé máslo nebo margarín a mléko. Přísady zpracujeme elektrickým ručním šlehačem dohladka na nejvyšším stupni.
Těsto nalijeme na tukem vymazaný, moukou vysypaný plech a uhladíme. Poklademe broskvemi a na povrch nasypeme müsli a rozinky. Plech vložíme do trouby a pečeme při 170 °C asi 30 minut.
Koláč po dopečení vyndáme z trouby, postavíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Na potření si v kastrůlku zahřejeme džem a pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme jím povrch koláče.
Broskvový koláč s müsli nakrájíme a podáváme jako chutný moučník ke kávě nebo čaji.