Brokolicová omáčka

30 min | hlavní chod | 4 porce | žádná kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 31991x
Výborná omáčka k těstovinám!
Komentáře receptu 10
Uvařil jsem to (Recept vařilo 6 lidí)


Postup přípravy receptu

Brokolici si rozdělíme na malé růžičky, omyjeme a dáme do hlubší pánve nebo hrnce. Připravíme si horký zeleninový bujón, který přidáme k brokolici. Dále přidáme bazalku, pepř, sůl a podravku. To vše vaříme asi 10 - 20 minut.

Potom k brokolici přidáme smetanu a tavené sýry. Vaříme, dokud se sýry neroztaví. Pokud je omáčka řídká, zahustíme omáčku pomocí jíšky z polohrubé mouky.

Brokolicovou omáčku podáváme k těstovinám.

Lusa autor receptu:

Brokolicová omáčka

Počet přidaných receptů: 5

Ingredience

na porce
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,6
dobrý recept
19 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Brokolicová omáčka

Recept se nachází v 60 kuchařkách
vařecka
Kuchařska2 1252 receptů
zjirousek
Omáčky 422 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Brokolicová omáčka

Celkový počet komentářů u receptu: 10
  • Komentář k receptu Brokolicová omáčka nikča 08.03.2016 13:37:55

    Výborné. Sice nedoporučuji solit a poté přidat bujon a podravku... Dala jsem pouze podravku a bujon a už je to na hranici přesolenosti..
    Ale inak doporučuji, je to velice dobré :)

  • omacka z brokolice bohumislavik 26.10.2015 10:38:08

    Nejdriv sem se kroutil anechtel ani sliset ale po ochuceni miho gusta sem ji snet skoro sam.

  • Katka 09.05.2013 13:22:21

    Ja som to na konci rozmixovala a do toho pridala na mensie kusky nakrajane hlavicky brokolice. Tiez som tam pridala cibulu a cesnak. A je to dobre! Mohlo by tam byt este viac brokolice a taveny syr je citit, hoci som tam dala len pol tuby, lebo viac som ani nemala.

  • Moc dobré a přitom jednoduché, přidali jsme kuřecí.

  • nedoporučuji petr 25.06.2012 16:06:54

    Moc se omlouvám autorovi receptu, ale musím napsat následující.

    Omáčka je naprosto nevýrazná, bez chuti a nápadu. Kombinace taveňáku a smetany naprosto odrovná chuť brokolice. Navíc pokud dáte víc vody než litr (já dal cca 1,3) počítejte s tím, že budete vařit spíš brokolicovou polévku, než omáčku, no a poté hodně dohušťujete. Na chuti to rozhodně nepřidá. Aby jídlo mělo alespoň nějakou tvář, musíte přidat min tři stroužky česneku a hodně pepře. Listy z bazalky také pomůžou.
    Já se vracím ke klasikám aglio olio nebo pomodoro, jelikož jsou o dost levnější, rychlejší na přípravu a hlavně -chuťově miliónkrát lepší. V jednoduchosti je krása.

    • Lusa
      odpověď Lusa 05.08.2012 17:16:08

      tak proč jste tuto nevýraznou omáčku teda zkoušel, když si umíte tak jednoduše poradit a ještě přitom ušetřit? Nám tato omáčka chutná, asi ji neumíte připravit!

  • brokolicova omacka vlasta 24.07.2012 12:15:44

    nemela jsem rada brokolici ale po dnesnim vyrobku ktery jsem zkousela jen z polovicni davky to asi bude caste jidlo v me kuchyni . diky zas budou vitaminy. musim rict ze je prima vlasta

  • nevýrazné Matt 12.06.2012 13:38:51

    Dobrý recept na dobré, jednoduché a rychlé jídlo ..nedá se na tom nic zkazit =)) Jen doporučuju přidat česnek a jestli si člověk chce vyhrát, tak rozpustit i kostičku pořádného čedaru (stačí menší než trojhránek toho taveňáku) jednak to po vychladnutí na "poživatelnou" teplotu zhoustne a taky to má výraznější chuť ;)

  • Text komentáře byl smazán. mates (tecka) klima 12.06.2012 12:40:27

    Text komentáře byl smazán.

  • brokolicova omacka marceljankovsky 05.04.2012 11:21:38

    asi by to chcelo trochu rozmixovat je to lepsie

Celkový počet komentářů: 10
Nalezeno receptů: 10
Přidat příspěvek k receptu Brokolicová omáčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Odřeniny a strupy - jak bezpečně urychlit jejich hojení?

    Odřeniny a strupy - jak bezpečně urychlit jejich hojení?

    Léto je doba her, sportování a dalších venkovních aktivit. Vy a především vaše dítě tak určitě občas přijdete k nějaké bolavé odřenině, kterou je třeba ošetřit. Hojení a regenerace kůže může trvat celé týdny, kdy strup svědí a postižené místo celkově nevypadá vůbec dobře. Je však několik způsobů, na které můžete vsadit a celkový proces hojení urychlit.

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.




přidat nový recept