Brokolicová omáčka

30 min | hlavní chod | 4 porce | žádná kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 19478x
Výborná omáčka k těstovinám!
Komentáře receptu 8
Uvařil jsem to (Recept vařilo 6 lidí)


Postup přípravy receptu

Brokolici si rozdělíme na malé růžičky, omyjeme a dáme do hlubší pánve nebo hrnce. Připravíme si horký zeleninový bujón, který přidáme k brokolici. Dále přidáme bazalku, pepř, sůl a podravku. To vše vaříme asi 10 - 20 minut.

Potom k brokolici přidáme smetanu a tavené sýry. Vaříme, dokud se sýry neroztaví. Pokud je omáčka řídká, zahustíme omáčku pomocí jíšky z polohrubé mouky.

Brokolicovou omáčku podáváme k těstovinám.

Lusa autor receptu:

Brokolicová omáčka

Počet přidaných receptů: 5

Ingredience

na porce
3,9
dobrý recept
17 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Brokolicová omáčka

Recept se nachází v 57 kuchařkách
vařecka
Kuchařska2 1252 receptů
zjirousek
Omáčky 394 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Brokolicová omáčka

Celkový počet komentářů u receptu: 8
  • Katka 09.05.2013 13:22:21

    Ja som to na konci rozmixovala a do toho pridala na mensie kusky nakrajane hlavicky brokolice. Tiez som tam pridala cibulu a cesnak. A je to dobre! Mohlo by tam byt este viac brokolice a taveny syr je citit, hoci som tam dala len pol tuby, lebo viac som ani nemala.

  • Moc dobré a přitom jednoduché, přidali jsme kuřecí.

  • nedoporučuji petr 25.06.2012 16:06:54

    Moc se omlouvám autorovi receptu, ale musím napsat následující.

    Omáčka je naprosto nevýrazná, bez chuti a nápadu. Kombinace taveňáku a smetany naprosto odrovná chuť brokolice. Navíc pokud dáte víc vody než litr (já dal cca 1,3) počítejte s tím, že budete vařit spíš brokolicovou polévku, než omáčku, no a poté hodně dohušťujete. Na chuti to rozhodně nepřidá. Aby jídlo mělo alespoň nějakou tvář, musíte přidat min tři stroužky česneku a hodně pepře. Listy z bazalky také pomůžou.
    Já se vracím ke klasikám aglio olio nebo pomodoro, jelikož jsou o dost levnější, rychlejší na přípravu a hlavně -chuťově miliónkrát lepší. V jednoduchosti je krása.

    • Lusa
      odpověď Lusa 05.08.2012 17:16:08

      tak proč jste tuto nevýraznou omáčku teda zkoušel, když si umíte tak jednoduše poradit a ještě přitom ušetřit? Nám tato omáčka chutná, asi ji neumíte připravit!

  • brokolicova omacka vlasta 24.07.2012 12:15:44

    nemela jsem rada brokolici ale po dnesnim vyrobku ktery jsem zkousela jen z polovicni davky to asi bude caste jidlo v me kuchyni . diky zas budou vitaminy. musim rict ze je prima vlasta

  • nevýrazné Matt 12.06.2012 13:38:51

    Dobrý recept na dobré, jednoduché a rychlé jídlo ..nedá se na tom nic zkazit =)) Jen doporučuju přidat česnek a jestli si člověk chce vyhrát, tak rozpustit i kostičku pořádného čedaru (stačí menší než trojhránek toho taveňáku) jednak to po vychladnutí na "poživatelnou" teplotu zhoustne a taky to má výraznější chuť ;)

  • Text komentáře byl smazán. mates (tecka) klima 12.06.2012 12:40:27

    Text komentáře byl smazán.

  • brokolicova omacka marceljankovsky 05.04.2012 11:21:38

    asi by to chcelo trochu rozmixovat je to lepsie

Celkový počet komentářů: 8
Nalezeno receptů: 8
Přidat příspěvek k receptu Brokolicová omáčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Značně nepříjemné příznaky angíny známe všichni - bolest v krku, zejména při polykání, horečky, celková únava, bolesti svalů a kloubů. Angína je infekční zánětlivé onemocnění krčních mandlí a hrdla, tedy kořene jazyka a přilehlé části hltanu. Vzniká v důsledku oslabení imunity, zanesení tlustého střeva a přetížení lymfatického systému, zvláště pak slinivky.

  • Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.




přidat nový recept