Brokolicová omáčka

30 min | hlavní chod | 4 porce | žádná kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 19332x
Výborná omáčka k těstovinám!
Komentáře receptu 8
Uvařil jsem to (Recept vařilo 6 lidí)


Postup přípravy receptu

Brokolici si rozdělíme na malé růžičky, omyjeme a dáme do hlubší pánve nebo hrnce. Připravíme si horký zeleninový bujón, který přidáme k brokolici. Dále přidáme bazalku, pepř, sůl a podravku. To vše vaříme asi 10 - 20 minut.

Potom k brokolici přidáme smetanu a tavené sýry. Vaříme, dokud se sýry neroztaví. Pokud je omáčka řídká, zahustíme omáčku pomocí jíšky z polohrubé mouky.

Brokolicovou omáčku podáváme k těstovinám.

Lusa autor receptu:

Brokolicová omáčka

Počet přidaných receptů: 5

Ingredience

na porce
3,9
dobrý recept
17 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Brokolicová omáčka

Recept se nachází v 57 kuchařkách
vařecka
Kuchařska2 1252 receptů
zjirousek
Omáčky 394 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Brokolicová omáčka

Celkový počet komentářů u receptu: 8
  • Katka 09.05.2013 13:22:21

    Ja som to na konci rozmixovala a do toho pridala na mensie kusky nakrajane hlavicky brokolice. Tiez som tam pridala cibulu a cesnak. A je to dobre! Mohlo by tam byt este viac brokolice a taveny syr je citit, hoci som tam dala len pol tuby, lebo viac som ani nemala.

  • Moc dobré a přitom jednoduché, přidali jsme kuřecí.

  • nedoporučuji petr 25.06.2012 16:06:54

    Moc se omlouvám autorovi receptu, ale musím napsat následující.

    Omáčka je naprosto nevýrazná, bez chuti a nápadu. Kombinace taveňáku a smetany naprosto odrovná chuť brokolice. Navíc pokud dáte víc vody než litr (já dal cca 1,3) počítejte s tím, že budete vařit spíš brokolicovou polévku, než omáčku, no a poté hodně dohušťujete. Na chuti to rozhodně nepřidá. Aby jídlo mělo alespoň nějakou tvář, musíte přidat min tři stroužky česneku a hodně pepře. Listy z bazalky také pomůžou.
    Já se vracím ke klasikám aglio olio nebo pomodoro, jelikož jsou o dost levnější, rychlejší na přípravu a hlavně -chuťově miliónkrát lepší. V jednoduchosti je krása.

    • Lusa
      odpověď Lusa 05.08.2012 17:16:08

      tak proč jste tuto nevýraznou omáčku teda zkoušel, když si umíte tak jednoduše poradit a ještě přitom ušetřit? Nám tato omáčka chutná, asi ji neumíte připravit!

  • brokolicova omacka vlasta 24.07.2012 12:15:44

    nemela jsem rada brokolici ale po dnesnim vyrobku ktery jsem zkousela jen z polovicni davky to asi bude caste jidlo v me kuchyni . diky zas budou vitaminy. musim rict ze je prima vlasta

  • nevýrazné Matt 12.06.2012 13:38:51

    Dobrý recept na dobré, jednoduché a rychlé jídlo ..nedá se na tom nic zkazit =)) Jen doporučuju přidat česnek a jestli si člověk chce vyhrát, tak rozpustit i kostičku pořádného čedaru (stačí menší než trojhránek toho taveňáku) jednak to po vychladnutí na "poživatelnou" teplotu zhoustne a taky to má výraznější chuť ;)

  • Text komentáře byl smazán. mates (tecka) klima 12.06.2012 12:40:27

    Text komentáře byl smazán.

  • brokolicova omacka marceljankovsky 05.04.2012 11:21:38

    asi by to chcelo trochu rozmixovat je to lepsie

Celkový počet komentářů: 8
Nalezeno receptů: 8
Přidat příspěvek k receptu Brokolicová omáčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept