Brokolice s česnekem

30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 3008x
Dobrý recept na zdravý, ale přitom velmi chutný pokrm z brokolice.
Komentáře receptu 5


Postup přípravy receptu

Brokolici krátce spaříme vařicí vodou. Čerstvé bylinky (bazalka, oregano, petrželka) nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a posekáme také nadrobno. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle.

V pekáči na oleji orestujeme česnek s nasekanými bylinkami. Spařenou brokolici rozebereme na růžičky a naskládáme je do pekáče, kde jsme předtím na oleji orestovali posekaný česnek s bylinkami. Potom vše společně znovu prohřejeme, přidáme rajčatový protlak, osolíme, opepříme, zasypeme strouhaným sýrem a dáme na chvíli do trouby, dokud se sýr nerozpustí.

Brokolici s česnekem podáváme s brambory nebo těstovinami. Kdo má více rád jídla s masem, tak si může přidat ke směsi kuřecí nudličky nebo uzené maso.

autor receptu:

Brokolice s česnekem

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

na porce
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Brokolice s česnekem

Recept se nachází v 32 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7504 receptů
zjirousek
Zelenina 504 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Brokolice s česnekem

Celkový počet komentářů u receptu: 5
Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Brokolice s česnekem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept