Rychlá a lehká večeře z brokolice. Vyzkoušejte dobrý a snadný recept.
1 balíček | nudle |
1 ks | brokolice |
100 g | eidam |
omáčka | |
---|---|
1 lžíce | olej |
2 díly | mléko |
2 lžíce | hladká mouka |
podle chuti | |
1 lžička | sůl |
provensálské koření |
Brokolici a nudle uvaříme v osolené vodě. Scedíme a dáme okapat. Mezitím na pánvi na oleji osmahneme mouku a uděláme zásmažku, kterou zalijeme mlékem a za stálého míchání uděláme řídký bešamel, který ochutíme provensálským kořením. Můžeme použít i čerstvé bylinky nebo česnek. Brokolici s bešamelem a nudlemi posypeme na talíři nastrouhaným sýrem (eidam, gouda, niva, parmazán). Pokrm podáváme nejlépe se zeleninovou oblohou.
Videorecept na zdravou večeři - Salát s marinovaným lososem a divokou rýží
Po zimě je třeba tělo nastartovat, proto vám přinášíme tento úžasný recept na lehký rýžový salát s kousky lososa. Dá se podávat na oběd i večeři, zaručí dostatečný příjem energie, vlákniny a zdraví prospěšných látek. A hlavně bude skvěle chutnat!
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
autor Olga Smolíková
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena