Brambory zapečené s celerem a sýrem

1 h 15 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 19932x
Recept na zapékané brambory s restovaným řapíkatým celerem, jablkem a plísňovým sýrem.
Komentáře receptu 5
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Řapíkatý celer oloupeme, nakrájíme na menší kousky, které na oleji ze všech stran orestujeme. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky 2 - 3 mm silné. Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme na 0,5 cm silná kolečka. Plísňový sýr pokrájíme na tenké plátky.

Pekáček vymažeme tukem a poklademe vrstvou brambor, které osolíme a opepříme. Na ně rozprostřeme vrstvu orestovaného celeru, který poklademe jablky. Další vrstvu tvoří nakrájený plísňový sýr niva a nakonec příjdou opět plátky brambor.

V kastrůlku promícháme smetanu s mlékem, ochutíme muškátovým květem a zahřejeme k bodu varu. Pak zašleháme instantní jíšku a směs vlijeme do pekáčku na připravené brambory. Pečeme v předehřáté troubě při 180 - 200 °C přibližně 45 minut.

Brambory zapečené s celerem a sýrem podáváme se zeleninovými saláty.

Jarka-P autor receptu:

Brambory zapečené s celerem a sýrem

Počet přidaných receptů: 1643

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,6
dobrý recept
24 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Brambory zapečené s celerem a sýrem

Recept se nachází v 64 kuchařkách
Zeleninové pokrmy
Jarka-P
Zeleninové pokrmy 87 receptů
Bramborové pokrmy
Jarka-P
Bramborové pokrmy 86 receptů
zjirousek
Brambory 722 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Brambory zapečené s celerem a sýrem

Celkový počet komentářů u receptu: 5
  • neloupe se evalilyna 10.06.2012 20:39:19

    Rapikaty celer se neloupe. Nikdy, nikdy.Neni to rebarbora a tomu kdo Vam takto poradil, bych zase ja poradila, aby si o rapikovem celeru neco precetl. Takovou neznalost jsem jeste nezazila. Neco takoveho nekomu poradit je teda hrozne. Oloupanim by jste totalne znicil vitaminy a vubec vsechno co zrovna rapikaty celer obsahuje.
    Rapikaty celer se jednodusse na kazdem konci trochu zkrati a omyje. Pak se muze nakrajet na kousky jake potrebujete. Muze se take jist syrovy z oblibenou pomazankou. Hubne se po nem. Je to proste neco bajecneho jenom kdyz jeden vi jak s nim zachazet. Jenze, ten kdo Vam poradil ho loupat nema ani paru co tady od sebe vypousti. No hruza, nejdrive by se ta osoba mela informovat, nez davat takove nemozne rady.

    • Re: neloupe se Lenka 11.01.2015 14:06:52

      Ahojky ano repikaty celer se neloupe!!Ono v Cr se pouziva hlavne klasicka bulva z celeru,tady v Uk naopak hlavne repikova cast,stejne jako v USa ..
      tady se repikaty celer pouziva casto,zapekany,do polevek,nebo se jen osmazi,ci za syrova do salatu ..ale neloupe se,proste se nakraji,povari,ci se konzumuje hned..
      je velice zdravi a chutny,tak smele do toho,receptu je na webech kopa,ale neloupat!!Jsem kucharka!!;-) A bez rep celeru se tu neobejde pecene,maso...ci Vanoce .Ahojky...

  • Olga 27.10.2012 18:24:23

    Loupou se rapiky mangoldu, ktere vypadaji podobne, ale maji uplne jinou chut, vuni i listy..

  • ciocarlia
    To bych tedy rád věděl ciocarlia 12.10.2011 11:56:56

    jak se loupou řapíky řapíkatého celeru. Sedíme nad tím tři, já s manželkou a se synem a nemůžeme na to přijít. Třeba nám to autorka receptu objasní?

    • Re: To bych tedy rád věděl phat 30.05.2012 11:33:17

      Loupe se stejně jako rebarbora. Ostrým nožíkem se odstraní tvrdší části řapíku, pak se opatrně nařízne a stáhne slupka. Chce to trochu cviku, ale jde to rychle a snadno.

Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Brambory zapečené s celerem a sýrem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept