Brambory pečené v grilu s párkem

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 3391x
Nové brambory s párkem pečené na dřevěném uhlí v uzavřeném grilu.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Nové brambory omyjeme, neloupáme a přeřízneme na polovinu. Větší cibuli rozkrojíme křížem na 4 díly a nakrájíme slabší plátky. 1 - 2 bílé papriky vykrájíme a rozřežeme na nudličky.

Předem rozpálíme gril na dřevěné uhlí s víkem na cca 180 °C. Na rošt ve střední poloze umístíme pánev na paellu. Nalijeme lžíci oleje a přidáme cibuli. V zavřeném víku ji necháme zesklovatět. Brambory na rozkrojené straně posolíme a ihned vložíme na pánev k cibuli. Pečeme pod uzavřeným víkem a občas promícháme. Jakmile brambory začnou zlátnout přidáme nakrájenou papriku a promícháme. Posypeme grilovacím kořením, mletým sušeným česnekem. Pro pikantnost můžeme přidat koření piri-piri. Na pánev přidáme nakrojené párky a opečeme je. Vše pečeme opět pod uzavřeným poklopem grilu.

Když jsou brambory hnědozlaté a párky křupavé, vyjmeme pánev z grilu a rozdělíme na talíře. Brambory pečené v grilu s párkem podáváme na oběd či večeři.

Jams autor receptu:

Brambory pečené v grilu s párkem

Počet přidaných receptů: 80

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
7 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Brambory pečené v grilu s párkem

Recept se nachází v 17 kuchařkách
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3325 receptů
smarcelak
Bramborové pokrmy 185 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Brambory pečené v grilu s párkem

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Komentář k receptu Brambory pečené v grilu s párkem lucia 08.02.2014 13:49:14

    toto jedlo si zvyknem robiť aj na raclette grile, len zemiaky používam country potatoes od mccain a k tomu cibulka ale aj kuracie mäsko a všetko pripravím na grile na minimálnom oleji.

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Brambory pečené v grilu s párkem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept