Zajímavý recept na váš sváteční stůl. Recept vydá na 4 porce hlavního jídla.
sůl | |
2 ks | vejce |
2 lžíce | máslo |
150 g | niva |
200 g | lučina |
6 ks | brambory |
0.25 l | sladká smetana |
50-100 g | vlašské ořechy |
100 g | cihla nebo ementál |
Brambory opláchneme a oloupeme, nakrájíme na plátky. Plátky rozdělíme na tři porce. Větší mísu vymažeme máslem a první várku brambor do ní vložíme a osolíme. Brambory přetřeme rozšlehanou lučinou a poklademe polovinou porce ořechů. Vložíme další várku brambor. Vše zasypeme nastrouhanou nivou a poklademe poslední porcí brambor. Osolíme a nakonec vše zalijeme smetanou promíchanou s rozšlehanými vejci a nakonec zasypeme nastrouhaným sýrem.
Mísu vložíme do předehřáté trouby a zapečeme na 200°C. Asi po 30 minutách pečení poklademe povrch mísy zbylou porcí ořechů a necháme zapékat ještě dalších 15 minut.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena