Bramborový guláš s hlívou ústřičnou

30 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 13874x
Vynikající a poměně rychlý recept z hlívy ústřičné, spadající do kategorie Onion free. Autorkou je Petra Matoušková.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Nejprve na oleji osmahneme nakrájenou a opranou hlívu. Opepříme, posypeme kmínem, mírně osolíme. Zaprášíme moukou pro vytvoření zásmažky (mírně dozlatova). Přidáme sladou červenou papriku, podlijeme vodou a podusíme. Přidáme dva stroužky nakrájeného či prolisovaného česneku, jeden větší bobkový list, kostku bujónu a gulášové koření.

Mezitím vedle v hrnci vaříme brambory (mírně slané, bez kmínu). Brambory slijeme krátce před dohotovením. I se zbytkem vody smícháme s gulášem. Přidáme smetanu a dohustíme rozdrobeným pečivem, například chlebem. Bramborový guláš s hlívou ústřičnou ještě povaříme, ať se chutě spojí.

Bramborový guláš s hlívou ústřičnou můžeme podávat.

autor receptu:

Bramborový guláš s hlívou ústřičnou

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
25 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Bramborový guláš s hlívou ústřičnou

Recept se nachází v 116 kuchařkách
stress
oblíbené 3 recepty
zjirousek
guláše 449 receptů
kristinka
bezmasá kuchařka 218 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bramborový guláš s hlívou ústřičnou

Celkový počet komentářů u receptu: 4
  • Luxusni mil0s 25.07.2014 19:43:22

    Jenom mi trošku upadla slánka ;-) A pravda, přidal jsem i trošku turecké speci papriky Bo)

  • Denisa 19.12.2012 22:13:47

    Je luxusní :-)

  • bramborovy gulas se zampiony jehel 02.05.2012 16:11:54

    Dnes jsem opet varila onen slavny gulas, je tak vynikajici, ze by se snad dal jist denne. Zodpovedne mohu rict, kdo neochutnal, jakoby nezil. jehel

  • bramborový guláš s hlívou ústřičnou jehel 19.04.2012 13:14:33

    Tento guláš jsem vařila minulý týden, byl vynikající, myslela jsem si, že budu mít vařeno ještě na druhý den, ale zmýlila jsem se, doslova prstíčkem jsme vylizovali kastrol. Dnes jsem hlívu nahradila žampiony, ale situace se opakovala. Děkuji za vynikající recept. jehel

Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Bramborový guláš s hlívou ústřičnou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept