Bramborové placky

1 hod | příloha | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 524728x
Bramborové placky jsou skvělé jako příloha a dobře zastoupí hlavní jídlo.
Komentáře receptu 80
Uvařil jsem to (Recept vařilo 33 lidí)


Postup přípravy receptu

Brambory opláchneme a uvaříme. Necháme je vychladnout. Pak je nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a zaděláme s vejcem a rozehřátým máslem. Z hmoty vypracujeme těsto na bramborové placky.

Vypracované těsto rozválíme a vykrájíme malé placky. Bramborové placky smažíme na rozehřáté pánvi s olejem po obou stranách dozlatova. Nebo je pečeme v troubě na vymaštěném plechu.

Upečené bramborové placky můžeme potírat dušenými jablky, marmeládou nebo špenátem. Dobrý je také sladký tvaroh. Placky podáváme i jako přílohu k dušené zelenině, nebo k masu.

Vilienka autor receptu:

Bramborové placky

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

na porce
Vaše cena 599 běžně 5960 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,4
dobrý recept
736 hlasujících
  • Recept Bramborové placky - připravené ke smažení
  • Recept Bramborové placky - Bramborové placky.
  • Recept Bramborové placky - Máslo nedávám. Navíc přidávám k hrubé mouce dětskou krupičku.
  • Recept Bramborové placky - Nechávám je okapat na papírovém ubrousku.
  • Recept Bramborové placky - Bramborové placky.

Kuchařky obsahující recept Bramborové placky

Recept se nachází v 381 kuchařkách
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2723 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE 4868 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bramborové placky

Celkový počet komentářů u receptu: 80
  • Lukeluk 12.02.2013 22:33:15

    Toto je trochu podivný recept. Bramborové placky se na moravě dělají tradičně ze "zbytků" brambor od oběda - z vařených. Jen z mouky a brambor (trošičkou mléka, když je třeba) smažené nasucho!! na plotně nebo na smaltové pánvi. Vejce, máslo, tuk jsou tam navíc... Placky jsou moc mňam mazané s mletým mákem napůl s povidly a přehlé napůl.

    Brambrák je něco jiného - o dost míň zdravého.

    • Re: Tyna 19.11.2014 18:52:37

      Teď jsem dopekla placky přesně podle receptu, tady pardon, bez vejce a jsou výborný. Budu je podávat k špikovane hovězí kýtě s cibulovohořčičnou omačkou. Placky jestě trochu potřu česnekem. No je mi celkem jedno jak to kdo dříve dělával, tenhle recept je moc dobrý :))

    • Re: honza 03.04.2014 09:50:17

      no s těma povidlama nevím jak by mi to chutnalo. to máslo se nepřidávalo do placek, ale placky se s ním namazaly. Tak je to správně.

    • Re: karell 24.01.2014 12:40:14

      A nejen na Moravě.

    • Re: Tyna 03.10.2013 14:21:23

      No presne tohle jsem hledala, moravske domaci placky...co dela moje mamka na plotne na sucho na chalupe mnaaam

  • Komentář k receptu Bramborové placky juraj 24.08.2014 08:07:55

    recept jsem sice necetl ale podle obrazku se to smazi na oleji, PLACKY SE NA OLEJI ZASADNE NESMAZI, delaji se na sucho !!! tohle jsou mozna tak bramboraky ale placek to rozhodne neni, smesne kdyz nekdo vystavuje recepty a pritom ani nevi co to vlastne doma jedi

    • Re: Komentář k receptu Bramborové placky Míra 09.11.2014 12:16:04

      Bramborové placky se vždy pečou na sucho,brambory,hladká mouka a sůl.Jinak nic.Uválí se tak na 3-4mm hrnečkem udělá kruhová placka a peče se na plotně .Nafoukne se opeče druhá strana a dá do misky kde je předem kousek sádla.To teplá placka rozpustí.Je to nejlepší jídlo co znám.Dělávala je moje mamka válela a já pekl na plotně.Někdy je dělám sám na plynovém sporáku kovový kulatý plech,taky to jde,ale je to dost pracný.Je mi 61 let.

  • Hruba mouka, moc hruba Vegna 15.10.2014 13:58:29

    Ta hruba mouka neni dobra. Zkousela jsem pulku zapect v troube a pulku osmahla na panvi. Smazeny jeste jaks taks jdou, ale ty zapeceny byly gumovy a strasne drsny na jazyk. Mam domaci brambory a vajicka, tak neverim, ze to spackaly ingredience. Priste urco s polohrubou moukou.

    • Re: Hruba mouka, moc hruba makina 05.11.2014 17:33:17

      My to doma dělali taky vždy z hrubé mouky, jen se tam nedávalo máslo. Dělala je tak už moje prababička na Moravě.

  • Komentář k receptu Bramborové placky mirakoud 09.09.2014 09:22:42

    Já znám taky ty na sucho, jen hotové přetřené mašlovačkou rozpuštěným sádlem. V Olomouci jsme je jedli mazané povidlama, tady v Nymburku je můj muž má rád mazané medem. Každý dle chuti. Taky jsem je u kamaráda jedla se škvarkama - zapracovanýma do těsta, vyválené trochu větší než pekáček, tlusté asi 1 cm, pomaštěné trochu sádlem a zahnuté okraje dovnitř pekáčku, zapéct do růžova. Byla to taky mňamka. Oboje z klasického bramborového těsta - tedy z vařených brambor.

Celkový počet komentářů: 80
Nalezeno receptů: 80
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Bramborové placky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Cestování a ebola - jaká jsou rizika?

    Cestování a ebola - jaká jsou rizika?

    Ebola je velmi vážné infekční onemocnění, (známé také pod názvem krvácivá horečka), které ve více než polovině případů končí smrtí. Její výskyt je v současnosti hlášen v některých zemích západní Afriky. Podle nejnovějších informací je např. v Libérii nemoc na ústupu, v Guineji a Sierra Leone však počet pacientů nadále stoupá.

  • Ořechy - zdravá alternativa mlsání

    Ořechy - zdravá alternativa mlsání

    Ořechy a oříšky jsou sice součástí naší stravy, ale více je známe jako pochutiny. Pokud na ně nejsme alergičtí, můžeme je považovat za velmi zdravou alternativu mlsání. Můžeme si namíchat libovolnou kombinaci a tu s pocitem, že sice mlsáme, ale zároveň i děláme něco pro své zdraví, chroupat u televize.




přidat nový recept