Křupavé bramborové placky s houbovo-pórkovou směsí. Recept na dobrý bezmasý pokrm z brambor.
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
petrželka | |
pažitka | |
rozmarýn | |
šalvěj | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
máslo | |
na potření | |
1 ks | žloutek |
směs | |
100 ml | bílé víno |
150 ml | smetana ke šlehání |
150 g | houby čerstvé |
1 ks | bílá část pórku |
těsto | |
1 balení | listové těsto |
3-4 ks | brambory |
Na másle orestujeme pórek a přidáme houby. Okořeníme, přilijeme bílé víno a krátce povaříme a zalijeme smetanou. Brambory nakrájíme na tenoučké sirky, v míse je smícháme s bylinkami (rozmarýn, pažitka, petrželka, šalvěj), osolíme a opepříme. V pánvi rozpustíme trošku másla a z brambor upečeme z obou stran tenké placky. Na placky navršíme směs hub a pórku a zakryjeme rozváleným listovým těstem. Potřeme žloutkem a necháme péct 8 – 10 minut v troubě při 220 °C. Bramborové placky s ragú z hub a pórku podáváme zasypané pažitkou. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Nejlepší recepty na cuketové placky: Smažené, pečené i vylepšené slaninou
Cuketa je velmi oblíbenou a tvárnou zeleninou, ze které se dá při vaření opravdu kouzlit. Jedním z nejoblíbenějších cuketových pokrmů jsou právě nejrůznější placky, karbanátky a zeleninové lívance. Vybrali jsme pro vás 8 skvělých receptů na placky ze samotné cukety, tak doplněné o brambory, mrkev, houby či slaninu. V případě, že se vyhýbáte smažení, máme pro vás i recept na cuketové placičky z trouby, ve fitness verzi a také jeden recept pro vegany.
autor Zdeněk Pohlreich
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena