Bramborové pekáčky

30 min | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2287x
Klasické bramborové pekáčky vylepšené salámem. Je to starý, jednoduchý a levný recept, který dnes už málokdo dělá. A to je rozhodně škoda!
Komentáře receptu 7
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Den předem uvaříme brambory ve slupce v osolené vodě. Druhý den je oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nahrubo nastrouháme i salám a dáme ho k bramborám. Přidáme celé vejce, osolíme, opepříme a doplníme polohrubou moukou tak, aby vzniklo těsto, které půjde vyválet.

Z těsta tvoříme placky, které opékáme po obou stranách na plotně nebo na suché pánvi.

Bramborové pekáčky po upečení omastíme mašlovačkou namočenou v oleji a podáváme.

Moravanda autor receptu:

Bramborové pekáčky

Počet přidaných receptů: 142

Ingredience

Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,5
slabší recept
13 hlasujících
  • Recept Bramborové pekáčky - Takhle vypadají, když se dá mouka hladká a jsou bez uzeniny.

Kuchařky obsahující recept Bramborové pekáčky

Recept se nachází v 84 kuchařkách
Vaříme s láskou.
Moravanda
Vaříme s láskou. 85 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7499 receptů
alča
Babča ALČA 1186 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bramborové pekáčky

Celkový počet komentářů u receptu: 7
  • bramborové pekéčky fred 16.06.2016 13:01:11

    tento recept netřeba vylepšovat salámem, stačí jen dotenka vyválené opečené na kamnech nasucho po obou stranách až se nafouknou, potřít máslem, zapít mlékem a vzpomenout na babičku. To je luxus!

  • bramborové pekéčky fred 16.06.2016 13:00:16

    tento recept netřeba vylepšovat salámem, stačí jen dotenka vyválené opečené na kamnech nasucho po obou stranách až se nafouknou, potřít máslem, zapít mlékem a vzpomenout na babičku. To je luxus!

  • bramborové pekéčky fred 16.06.2016 12:59:23

    tento recept netřeba vylepšovat salámem, stačí jen dotenka vyválené opečené na kamnech nasucho po obou stranách až se nafouknou, potřít máslem, zapít mlékem a vzpomenout na babičku. To je luxus!

  • Komentář k receptu Bramborové pekáčky lyla 25.04.2016 21:13:16

    Nejlepší jsou po upečení potřené rozpuštěným máslem a místo salámu jen sůl do těsta. Musí být také rozválené do tenka, pak jsou luxusní.

  • Bramborové pekáčky Lidy 02.10.2013 12:36:06

    Ano ano, opomíjené pekáče, jako děti jsme je milovali, šířím je dál. Babičkovsky je ale potírám sádlem a nedávám salám, protože oblíbené jsou u nás víc s povidly. Zkuste, je to poezie.

    • Re: Bramborové pekáčky Moravanda 03.10.2013 07:14:43

      Vím, vím ten salám byl jen takový můj pokus o změnu :). Já je miluju od dětství jen samotné bez ničeho. Jen si k nim naliju hrnek mlíka a je to bašta. Podle mne jsou lepší než nějaký krvavý steaky , ale nic proti gustu , maso taky miluju .)

Celkový počet komentářů: 7
Nalezeno receptů: 7
Přidat příspěvek k receptu Bramborové pekáčky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept