Bramborové pekáčky

30 min | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2331x
Klasické bramborové pekáčky vylepšené salámem. Je to starý, jednoduchý a levný recept, který dnes už málokdo dělá. A to je rozhodně škoda!
Komentáře receptu 7
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Den předem uvaříme brambory ve slupce v osolené vodě. Druhý den je oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nahrubo nastrouháme i salám a dáme ho k bramborám. Přidáme celé vejce, osolíme, opepříme a doplníme polohrubou moukou tak, aby vzniklo těsto, které půjde vyválet.

Z těsta tvoříme placky, které opékáme po obou stranách na plotně nebo na suché pánvi.

Bramborové pekáčky po upečení omastíme mašlovačkou namočenou v oleji a podáváme.

Moravanda autor receptu:

Bramborové pekáčky

Počet přidaných receptů: 158

Ingredience

Vaše cena 4890 běžně 8900 Kč sleva 45 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,5
slabší recept
13 hlasujících
  • Recept Bramborové pekáčky - Takhle vypadají, když se dá mouka hladká a jsou bez uzeniny.

Kuchařky obsahující recept Bramborové pekáčky

Recept se nachází v 84 kuchařkách
Vaříme s láskou.
Moravanda
Vaříme s láskou. 93 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7877 receptů
alča
Babča ALČA 1186 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bramborové pekáčky

Celkový počet komentářů u receptu: 7
  • bramborové pekéčky fred 16.06.2016 13:01:11

    tento recept netřeba vylepšovat salámem, stačí jen dotenka vyválené opečené na kamnech nasucho po obou stranách až se nafouknou, potřít máslem, zapít mlékem a vzpomenout na babičku. To je luxus!

  • bramborové pekéčky fred 16.06.2016 13:00:16

    tento recept netřeba vylepšovat salámem, stačí jen dotenka vyválené opečené na kamnech nasucho po obou stranách až se nafouknou, potřít máslem, zapít mlékem a vzpomenout na babičku. To je luxus!

  • bramborové pekéčky fred 16.06.2016 12:59:23

    tento recept netřeba vylepšovat salámem, stačí jen dotenka vyválené opečené na kamnech nasucho po obou stranách až se nafouknou, potřít máslem, zapít mlékem a vzpomenout na babičku. To je luxus!

  • Komentář k receptu Bramborové pekáčky lyla 25.04.2016 21:13:16

    Nejlepší jsou po upečení potřené rozpuštěným máslem a místo salámu jen sůl do těsta. Musí být také rozválené do tenka, pak jsou luxusní.

  • Bramborové pekáčky Lidy 02.10.2013 12:36:06

    Ano ano, opomíjené pekáče, jako děti jsme je milovali, šířím je dál. Babičkovsky je ale potírám sádlem a nedávám salám, protože oblíbené jsou u nás víc s povidly. Zkuste, je to poezie.

    • Re: Bramborové pekáčky Moravanda 03.10.2013 07:14:43

      Vím, vím ten salám byl jen takový můj pokus o změnu :). Já je miluju od dětství jen samotné bez ničeho. Jen si k nim naliju hrnek mlíka a je to bašta. Podle mne jsou lepší než nějaký krvavý steaky , ale nic proti gustu , maso taky miluju .)

Celkový počet komentářů: 7
Nalezeno receptů: 7
Přidat příspěvek k receptu Bramborové pekáčky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Co jsou to příštitná tělíska?

    Co jsou to příštitná tělíska?

    Příštítná tělíska jsou malé kulovité útvary zhruba o velikosti hrášku, uložená v blízkosti štítné žlázy, přesněji na jejím zadním laloku. Vylučují hormon s názvem parathormon, který reguluje metabolismus vápníku, tedy zpětně zvyšuje jeho vstřebávání v ledvinách a snižuje koncentraci fosfátů v krvi. Rozeznáváme příštítná tělíska vnitřní a vnější.

  • Jste závislí na internetu?

    Jste závislí na internetu?

    Nutkavá potřeba používat moderní technologie může ovlivnit celý náš život - působí problémy ve škole, v práci, ve vztahu i ve financích. Málokdo z nás si dovede přiznat, že má opravdu problém a vytvořil si třeba na oblíbený Facebook, Instagram, Twitter aj. skutečný návyk. Jak z toho ven?




přidat nový recept