Kuřecí játra očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kousky a opepříme. Žampiony oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Bramborové noky uvaříme podle návodu na obalu. Slaninu natrháme na větší kousky.
Na hluboké pánvi nejdříve vyškvaříme kousky slaniny dokřupava. Pak ji vyjmeme a na výpeku zprudka orestujeme žampiony a játra. Jakmile se játra zatáhnou, snížíme teplotu a vše za stálého míchání dopečeme doměkka. Hotová játra a žampiony přendáme do síta, necháme okapat nad pánví a uchováme na teple.
Nyní si připravíme jemnou šťávu. Výpek zahřejeme, vmícháme kostičku másla obalenou v mouce, podlijeme vývarem a vínem a ochutíme saturejkou. Krátce povaříme, vmícháme bramborové noky a podle potřeby osolíme.
Prohřáté noky rozdělíme na porce, na ně navršíme játra se žampiony a vše ozdobíme dokřupava opečenou slaninou. Bramborové noky s kuřecími játry podáváme se zeleninovými saláty.