Bramborové noky s kuřecími játry

45 min | hlavní chod | 3 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 2161x
Recept na přípravu bramborových noků se saturejkovou omáčkou, játry, žampiony a slaninou.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Kuřecí játra očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kousky a opepříme. Žampiony oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Bramborové noky uvaříme podle návodu na obalu. Slaninu natrháme na větší kousky.

Na hluboké pánvi nejdříve vyškvaříme kousky slaniny dokřupava. Pak ji vyjmeme a na výpeku zprudka orestujeme žampiony a játra. Jakmile se játra zatáhnou, snížíme teplotu a vše za stálého míchání dopečeme doměkka. Hotová játra a žampiony přendáme do síta, necháme okapat nad pánví a uchováme na teple.

Nyní si připravíme jemnou šťávu. Výpek zahřejeme, vmícháme kostičku másla obalenou v mouce, podlijeme vývarem a vínem a ochutíme saturejkou. Krátce povaříme, vmícháme bramborové noky a podle potřeby osolíme.

Prohřáté noky rozdělíme na porce, na ně navršíme játra se žampiony a vše ozdobíme dokřupava opečenou slaninou. Bramborové noky s kuřecími játry podáváme se zeleninovými saláty.

Jarka-P autor receptu:

Bramborové noky s kuřecími játry

Počet přidaných receptů: 1643

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
24 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Bramborové noky s kuřecími játry

Recept se nachází v 65 kuchařkách
Drůbeží a králičí maso
Jarka-P
Drůbeží a králičí maso 201 receptů
smarcelak
Maso kuřecí 610 receptů
Irena
Kuchařka Irena 2328 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bramborové noky s kuřecími játry

Celkový počet komentářů u receptu: 2
Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Bramborové noky s kuřecími játry
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept