Bramborové noky s kuřecími játry

45 min | hlavní chod | 3 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 2138x
Recept na přípravu bramborových noků se saturejkovou omáčkou, játry, žampiony a slaninou.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Kuřecí játra očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kousky a opepříme. Žampiony oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Bramborové noky uvaříme podle návodu na obalu. Slaninu natrháme na větší kousky.

Na hluboké pánvi nejdříve vyškvaříme kousky slaniny dokřupava. Pak ji vyjmeme a na výpeku zprudka orestujeme žampiony a játra. Jakmile se játra zatáhnou, snížíme teplotu a vše za stálého míchání dopečeme doměkka. Hotová játra a žampiony přendáme do síta, necháme okapat nad pánví a uchováme na teple.

Nyní si připravíme jemnou šťávu. Výpek zahřejeme, vmícháme kostičku másla obalenou v mouce, podlijeme vývarem a vínem a ochutíme saturejkou. Krátce povaříme, vmícháme bramborové noky a podle potřeby osolíme.

Prohřáté noky rozdělíme na porce, na ně navršíme játra se žampiony a vše ozdobíme dokřupava opečenou slaninou. Bramborové noky s kuřecími játry podáváme se zeleninovými saláty.

Jarka-P autor receptu:

Bramborové noky s kuřecími játry

Počet přidaných receptů: 1630

Ingredience

na porce
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
24 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Bramborové noky s kuřecími játry

Recept se nachází v 65 kuchařkách
Drůbeží a králičí maso
Jarka-P
Drůbeží a králičí maso 201 receptů
smarcelak
Maso kuřecí 610 receptů
Irena
Kuchařka Irena 2328 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bramborové noky s kuřecími játry

Celkový počet komentářů u receptu: 2
Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Bramborové noky s kuřecími játry
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.

  • Začíná období zánětů močových cest

    Začíná období zánětů močových cest

    Venku se otepluje, což je zjara poměrně zrádný fakt. Mnohdy díky naší touze po sluníčku dochází k našemu vlastnímu prochlazení. S tím často dochází i k velmi nepříjemné nemoci - zánětu močových cest.




přidat nový recept