Lehká a vydatná omeleta z brambor, špenátu a vajec. Recept je vypočítán na 1 osobu.
sůl | |
2 ks | vejce |
2 lžíce | olivový olej |
mletý bílý pepř | |
75 g | špenát listový |
2 ks | brambor (uvařené ve slupce) |
Špenát spaříme v osolené vodě, zchladíme a necháme okapat.
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej a brambory opečeme dozlatova. Mezitím špenát pokrájíme a smícháme s rozšlehanými vejci. Směs osolíme, opepříme a hotové brambory jimi přelijeme.
Když se začne spodní strana omelety barvit dozlatova, otočíme ji a velmi pozvolna ji dopečeme.
Hotovou omeletu zdobíme zeleninou.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena