Bramborová buchta

1 h 15 min | moučník | česká kuchyně | recept zobrazen: 149414x
Vyměníme tentokráte sladký moučník za slaný.
Komentáře receptu 10
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Z 3 lžic vlažného mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Brambory oloupeme a nastrouháme. Salám nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, koření, česnek, salám a promícháme. Přidáme brambory, vejce rozmíchané ve zbytku mléka a vykynutý kvásek. Zpracujeme v těsto, které necháme na teplejším místě vykynout.

Vykynuté nalijeme na vymazaný plech, necháme ještě trošku vzejít a ve středně vyhřáté troubě upečeme.

konvalinka autor receptu:

Bramborová buchta

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Bramborová buchta

Recept se nachází v 68 kuchařkách
Sindy
levné recepty 59 receptů
Moje nejlepší recepty-řezy
11fik22
Moje nejlepší recepty-řezy 567 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bramborová buchta

Celkový počet komentářů u receptu: 10
  • Komentář k receptu Bramborová buchta anetta 28.05.2015 17:57:14

    Ja ji tedy delam z uvarenych brambor,ale zkusila jsem ji i ze syrovych a byla take moc dobra :-)

  • Stanislav 30.10.2012 20:23:48

    Pls jak přesne se děla kvasek ... nikdy jsem ho nepřipravoval dik

  • Tak já teda udělala těsto ze syrových brambor. Moje babička to také tak dělala. Jsem zvědavá, jak to dopadne. :-)

  • Mě nejde Máťa 15.04.2009 11:31:20

    Já buchtu nikdy neudělám jak má být.Neupeče se mi a je stále mazlavá.Pora´dte co dělám špatně.Tchyně jí peče a má jí dobrou a já už jí zkoušela podle různých receptů a pořád je mazlavá.

    • Re: Mě nejde Martina 02.09.2010 22:31:02

      Taky už jsem ji někdy měla lepivou, jde asi o to, že ji děláš moc rychle. Já ji dám nejdřív do trouby tak aspoň na 200 stupňů a hned jak ji tam vrazíám, tak to ztlumám tak na 160, a tak po půl hodině nebo i dřív to dám tak jenom na 120 dodělat. Peču to skoro hodinu a je dobrá.
      Jo a teda určitě ji dělám ze syrových brambor, vymačkám z nich vodu. Moje babi ji měla nejlepší, co jsem jedla, a taky byla ze syrovejch.

  • bramborová buchta Rozárka 11.03.2008 12:25:16

    Já dělám ze syrových brambor!! Je vynikající, navrch kousek uzeného a dovnitř škvarečky !!!

  • výsledek savena 20.06.2006 09:03:08

    Vynikající,povedl se,díky moc

  • buchta savena 16.06.2006 08:41:10

    krásný den,omlouvám se ale jsem začínající kuchařka a tak mám asi hloupý dotaz ale ty brambory syrové nebo uvařené.DĚKUJI

Celkový počet komentářů: 10
Nalezeno receptů: 10
Přidat příspěvek k receptu Bramborová buchta
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept