Bramborová bábovka 2

1 h 30 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 67018x
Netradiční úprava brambor, netradiční bábovka.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo vyšleháme do husté pěny.

Brambory uvaříme, necháme vychladnout a prolisujeme.

Do pěny vmícháme brambory a smetanu. Mouku smícháme s práškem do pečiva a rozinkami, přidáme ji k ostatnímu a dobře spojíme. Nakonec do hmoty přidáme vyšlehaný tuhý sníh z bílků.

Těsto na bramborovou bábovku dáme do vymazané a vysypané bábovkové formy, pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut na 180 °C.

.Renča. autor receptu:

Bramborová bábovka 2

Počet přidaných receptů: 1361

Ingredience

4,9
skvělý recept
15 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Bramborová bábovka 2

Recept se nachází v 56 kuchařkách
.Renča.
Dnes připravujeme BRAMBORY 38 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 3803 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bramborová bábovka 2

Přidat příspěvek k receptu Bramborová bábovka 2
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept