Bramboráky

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1933366x
Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!
Komentáře receptu 452
Uvařil jsem to (Recept vařilo 385 lidí)


Postup přípravy receptu

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

autor receptu:

Bramboráky

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

na porce

Recept Bramboráky byl 24.09.2008 na 2. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,2
skvělý recept
46271 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Bramboráky

Recept se nachází v 3475 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
Sindy
levné recepty 59 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2626 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bramboráky

Celkový počet komentářů u receptu: 452
  • Komentář k receptu Bramboráky BRONA 20.12.2014 19:36:22

    Bramboráky bez česneku????? Tak to musí být stejný hnus jak recepty blba z Primy Ládi Hrušky,nebo jak se ten zloděj receptů našich babiček jmenuje:-)))))))

    • Re: Komentář k receptu Bramboráky m 25.02.2015 17:34:00

      Jestli to dobře chápu, tak Laďa Hruška krade hnusy vašich babiček?

    • Re: Komentář k receptu Bramboráky týpek co tě zahrabe do země 28.01.2015 13:13:12

      tak zaprvi láďa hruška e z TV nova a ne z primi a pokud čteš jen přísady a ne postup tak jsi pěkny *******

    • šušnina
      Re: Komentář k receptu Bramboráky šušnina 21.12.2014 07:05:31

      Vy jste nějak napružený (á), to se vám ještě nikdy nestalo,že jste zapomněl? Myslím,že autorovi to vypadlo jen ze surovin,v postupu česnek je napsaný a stejně si každý dává podle svého.Já dala 5strouužků,protože ho máme rádi.Jinak co se týče Ládi Hrušky?Na jednu stranu vydělává na lidech,kteří mu posílají recepty a na druhou stranu,kdyby mu je nechtěli posílat tak nebudou.A vy jestli můžu poradit,tak si všechno tak neberte,vždyť je to jen pro zábavu a bude Štědrý den,udělejte si ho hezký a nemyslete na nějakého Hrušku a nenechte si kazit vánoční čas,každý si ho uděláme tak jak ho chceme mít a zloba nám nepomůže.Přeji vám krásné prožití svátků vánočních.

  • Bramboráky Aluška 24.02.2015 14:40:24

    Bramborák sem udělala, mojí drahé polovičce moc chutnal, pro spestření jsem přidala více česneku a uzené maso. Máme rádi k tomu bílou kávu, co víc dodat než dobrou chut.

  • muzu to udelaT BEZ VAJICKA?

  • Vyborny recept Martin Nogol 09.02.2015 19:22:15

    Vyborny recept. Pridal jsem slaninu a nivu :)

  • Komentář k receptu Bramboráky Lucy 28.01.2015 09:29:00

    Bramboráky chutnaly. Jen jsem dělala přesně podle postupu a protože ingredience obsahují česnek, ale v postupu není, tak jsem na něj málem zapomněla.

  • Nač dávat mouku ? Ája007 26.01.2015 10:05:24

    Mám bezlepkovou dietu, tak do bramboráku nedávám vůbec mouku. I tak se při smažení netrhají a jsou krásně křupavé. Brambory obsahují bramborový škrob a to stačí.

Celkový počet komentářů: 452
Nalezeno receptů: 452
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Bramboráky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Kolagen v péči o pleť podle věku

    Kolagen v péči o pleť podle věku

    Denně a ze všech stran slyšíme z reklam na pleťové krémy alarmující upozornění na nezbytnost udržování pevné, zdravé a mladé pleti pomocí kolagenu. Co je vlastně kolagen? A proč je pro naši pokožku tak důležitý? V dnešním článku se dozvíte, jak správně pečovat o pleť v různých věkových kategoriích.

  • Tuřín - zelenina vhodná při redukční dietě

    Tuřín - zelenina vhodná při redukční dietě

    Tuřín je roky opomíjená kořenová zelenina napěchovaná vitamíny. Je to na pěstování nenáročná brukvovitá rostlina, jejím dalším pozitivem je absolutní mrazuvzdornost. Důvodů, proč byla roky odstrkovaná do pozadí, může být spousta. Kdysi byl tuřín jednou z hlavních potravin všech vrstev obyvatelstva.




přidat nový recept