Bramboráky

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1787624x
Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!
Komentáře receptu 424
Uvařil jsem to (Recept vařilo 365 lidí)


Postup přípravy receptu

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

autor receptu:

Bramboráky

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Bramboráky - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 2553 kJ / 609,9 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 999 běžně 35000 Kč sleva 97 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Bramboráky byl 24.09.2008 na 2. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,2
skvělý recept
46215 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Bramboráky

Recept se nachází v 3332 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
Sindy
levné recepty 59 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bramboráky

Celkový počet komentářů u receptu: 424
  • Sú vynikajúce!!! Crumkavé. Ja ich niekedy obmieňam tak, že pridám vytlačenú kyslú kapustu do tohto zemiakového cesta. Sú famózne. vyskúšať sa oplatí.

  • Komentář k receptu Bramboráky sarka 28.08.2014 13:17:55

    Mate je radsi strouhane na hrubo nebo na jemno??Diky za odpoved

  • Komentář k receptu Bramboráky Markéta 18.07.2014 09:52:16

    Já dělávám pouze tyto bramboráky,tak nevím co furt všichni máte.Řešíte tu kozu a petržel,všechno se má zkusit tak nevím proč se tady dohadujete mezi sebou jako malé děti!!Nám chutnají bramboráky s hl.mouky s ostatních co jsem zkusila jsou moc tuhé a rychle oschnou,tyhle jsou křupkavé a je fakt že se po nich hnedka zapráší.Tak než sem napíšete udivující komentář,přečtete si všechno pozorně a nebo to rovnou vyzkoušejte a pak komentujte.Za mě patří autorce VELKÉ DÍKY jsou opravdu suprové,jiné nedělám a dělat nebudu :* ...

    • Re: Komentář k receptu Bramboráky beda (tecka) rezac 18.07.2014 20:49:44

      už toho bylo napsáno dost ohledně bramboráku nejlepši jsou z cukety.jsou vyborné.

      • Re: Re: Komentář k receptu Bramboráky Jaroslav Orlík 26.07.2014 11:35:32

        Ano. Bramborák z cukety. Maso ze sóji. Čaj z bylinek. Káva z cikorky. Dršťková polévka z kuřecích kůžiček-tohle propagoval jakýsi dement Hruška, v televizi. Proboha, lidé, vzpamatujte se. Bramborák se jmenuje bramborák proto, že je z brambor. Čaj se jmenuje čaj, protože je z lístků čajovníku. Káva je káva, protože se připravuje z kávy. A dršťková se tak jmenuje proto, že se vyrábí z hovězích drštěk. Tak nám tu, prosím, nevykládejte báchorky, že nejlepší bramborák je z cukíny. Možná, že Vám fakt chutná a já tomu věřím. Ale nazývejte věci pravými jmény. Prosím.

Celkový počet komentářů: 424
Nalezeno receptů: 424
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Bramboráky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept