Bramboráky

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1746327x
Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!
Komentáře receptu 412
Uvařil jsem to (Recept vařilo 361 lidí)


Postup přípravy receptu

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

autor receptu:

Bramboráky

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Bramboráky - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 10427 kJ / 2490,5 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 699 běžně 7500 Kč sleva 91 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Bramboráky byl 24.09.2008 na 2. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,2
skvělý recept
46197 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Bramboráky

Recept se nachází v 3309 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
Sindy
levné recepty 59 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bramboráky

Celkový počet komentářů u receptu: 412
  • Komentář k receptu Bramboráky Markéta 18.07.2014 09:52:16

    Já dělávám pouze tyto bramboráky,tak nevím co furt všichni máte.Řešíte tu kozu a petržel,všechno se má zkusit tak nevím proč se tady dohadujete mezi sebou jako malé děti!!Nám chutnají bramboráky s hl.mouky s ostatních co jsem zkusila jsou moc tuhé a rychle oschnou,tyhle jsou křupkavé a je fakt že se po nich hnedka zapráší.Tak než sem napíšete udivující komentář,přečtete si všechno pozorně a nebo to rovnou vyzkoušejte a pak komentujte.Za mě patří autorce VELKÉ DÍKY jsou opravdu suprové,jiné nedělám a dělat nebudu :* ...

    • Re: Komentář k receptu Bramboráky beda (tecka) rezac 18.07.2014 20:49:44

      už toho bylo napsáno dost ohledně bramboráku nejlepši jsou z cukety.jsou vyborné.

      • Re: Re: Komentář k receptu Bramboráky Jaroslav Orlík 26.07.2014 11:35:32

        Ano. Bramborák z cukety. Maso ze sóji. Čaj z bylinek. Káva z cikorky. Dršťková polévka z kuřecích kůžiček-tohle propagoval jakýsi dement Hruška, v televizi. Proboha, lidé, vzpamatujte se. Bramborák se jmenuje bramborák proto, že je z brambor. Čaj se jmenuje čaj, protože je z lístků čajovníku. Káva je káva, protože se připravuje z kávy. A dršťková se tak jmenuje proto, že se vyrábí z hovězích drštěk. Tak nám tu, prosím, nevykládejte báchorky, že nejlepší bramborák je z cukíny. Možná, že Vám fakt chutná a já tomu věřím. Ale nazývejte věci pravými jmény. Prosím.

  • jen doplním, že pokud smažíte bramborák alias sejkory, cmundu atd.... na tálu, je třeba jej potřít špekem. A usmažené placky pak potřít přepuštěným máslem, jen tak získají nezaměnitelnou chuť! A k tomu třeba bílé kafe....

  • Bramborák Elena Krobová 02.06.2014 11:28:29

    Dobrý den,
    pisatel, který uveřejnil recept na bramborák, zapomněl uvést nejdůležitější surovinu a tou je ČESNEK. Nejlépe český. Bez česneku to není bramborák. :-)

    Tak ahoj a dobrou chuť.
    Elen

  • rozdíl marcelina 27.04.2014 12:53:56

    bramborák je odjakživa ze syrových brambor ..tzv. bramborák , smažený na oleji a z vařených brambor + hladká mouka jsou tzv. lokše ( bramborová placka) a ta se peče na sucho na litinovém tálu. Na Slovensku se podává ke kachně , nebo různě plněná, pomaštěná.

  • Komentář k receptu Bramboráky fr 29.03.2014 13:00:27

    no já myslím že největší rozdíl je v koření a v přípravě.u nás vždycky bylo tak že bramborové placky byly suché dělané v troubě.a i chut je z uvařených brambor jiná.ale asi je to jako se vším-jiný kraj-jiný mrav. :-D

    • Kočí
      Re: Komentář k receptu Bramboráky Kočí 29.03.2014 18:10:11

      Proboha v troubě?Moje babička na tálovkách jen tak.Pak potřit vepřovým sádlem.Toť vše.Nechápu vaše komentáře.Bramboráky ze syrových brambor,bramborové placky z vařených.Hotovo přes to vlak nejede.Bramboráky,cmunda,bram borový placek je jedno a to samé.Patří mezi i to sejkory.strouhanec .Krajové názvy.

  • Michaela333 19.02.2013 12:23:16

    Zdravíkm, hladká mouka do brmboráků? To je pro mne trochu novinka. Odjakživa dáváme hrubou. Jinak se z toho stane bramborová placka. Ale to je asi pouze má zkušenost.

Celkový počet komentářů: 412
Nalezeno receptů: 412
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Bramboráky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Špatná nálada, nebo deprese? Rozpoznejte příznaky!

    Špatná nálada, nebo deprese? Rozpoznejte příznaky!

    Depresemi v současné době trpí spousta lidí. Je to víceméně choroba současnosti. Je zjištěno, že nějakou formu deprese prožije za svůj život až 15 % lidí, přičemž ženy jsou k této poruše náchylnější. Snížil se také věk, ve kterém se nejčastěji poprvé s depresí potkáváme - je to už kolem třicátého roku.

  • Recepty podle Mačingové - hubneme a nehladovíme!

    Recepty podle Mačingové - hubneme a nehladovíme!

    Dobře se najíst a hubnout? Podle diety Mačingové se stává nemožné možným. Jídelníček, který bychom měli dodržovat 28 dní, je seskládán tak, aby se tělo skvěle pročistilo. Jak denní menu vypadá? Které recepty bychom se měli naučit?




přidat nový recept