Bramboráky

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1814573x
Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. Velice dobré, ale na noc těžké, pozor!
Komentáře receptu 434
Uvařil jsem to (Recept vařilo 370 lidí)


Postup přípravy receptu

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.

Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

autor receptu:

Bramboráky

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Bramboráky - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 2553 kJ / 609,9 kCal (na 1 porci)

Recept Bramboráky byl 24.09.2008 na 2. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,2
skvělý recept
46228 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Bramboráky

Recept se nachází v 3355 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
Sindy
levné recepty 59 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bramboráky

Celkový počet komentářů u receptu: 434
  • PARÁÁÁÁÁDA!!! :--))) Raděnka :-) 24.10.2014 16:46:43

    MMMMMJAM!! :-) ..přidala jsem si točený a paráááda!!! ..ještě kmínek a ten česnek.. a móóóóóc mi chutnají!! :-) ..jdu si dát dalšííí! :-D ..DÍÍÍKY ZA RECEPTÍK! :-)

  • Komentář k receptu Bramboráky Finist 17.10.2014 13:53:55

    Recept dobrej, akorát mi tam chybí česnek, já dávám i špetku kmínu a na kostičky nakrájenej kabanos. A hlavně brambory nestrouhám, nehodlám si přivodit tenisovej loket, melu je na mašince na maso, je to daleko rychlejší a bramboráky tolik nesají tuk jako ty z nastrouhaných brambor.

    • Re: Komentář k receptu Bramboráky babi 20.10.2014 08:41:55

      Já jsem dvakrát brambory pomlela na elektr. masomlýnku a ztupila šnek. Nedoporučuji.

    • Re: Komentář k receptu Bramboráky Karel Preisler 18.10.2014 05:06:42

      On tam ten česnek v surovinách je, pouze v postupu přípravy autorovi vypadl...

  • Komentář k receptu Bramboráky Peter 20.10.2014 01:27:33

    Bramborák (cmunda) nie je len česká pochútka. Pripravujú ho od Bieloruska cez Slovensko, Rakúsko či Nemecko az v Spanielsku.

  • bramborák Premio 17.10.2014 09:54:09

    Tento recept je klasika,ale chybí tam jedna základní ingredience a to je česnek!

  • moc dobré libulubo 29.09.2014 12:16:12

    dělávám je pořád jsou moc dobré ,výborné!Určitě doporučuji než se člověk zde začně hádat a k čemu to vlastně je,co Tím člověk získá.Mě chutnají TYHLE a TAKTO

  • Komentář k receptu Bramboráky Markéta 18.07.2014 09:52:16

    Já dělávám pouze tyto bramboráky,tak nevím co furt všichni máte.Řešíte tu kozu a petržel,všechno se má zkusit tak nevím proč se tady dohadujete mezi sebou jako malé děti!!Nám chutnají bramboráky s hl.mouky s ostatních co jsem zkusila jsou moc tuhé a rychle oschnou,tyhle jsou křupkavé a je fakt že se po nich hnedka zapráší.Tak než sem napíšete udivující komentář,přečtete si všechno pozorně a nebo to rovnou vyzkoušejte a pak komentujte.Za mě patří autorce VELKÉ DÍKY jsou opravdu suprové,jiné nedělám a dělat nebudu :* ...

Celkový počet komentářů: 434
Nalezeno receptů: 434
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Bramboráky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept