Bramborák

30 min | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 82339x
Bramborák chutná jistě všem.
Komentáře receptu 8
Uvařil jsem to (Recept vařilo 14 lidí)


Postup přípravy receptu

Syrové brambory oloupeme a nastrouháme. Necháme odstát vodu, kterou naběračkou odstraníme.

Nastrouhané brambory přelijeme mlékem, aby neztmavly. Vmícháme majoránku, kmín, sůl, pepř, lisovaný česnek, vejce, mouku a směs promícháme.

Na pánvi rozpálíme sádlo a z těsta tvoříme placky, které pečeme po obou stranách dozlatova.

Bramboráky podáváme jako přílohu k minutkám, nebo jako samostatný pokrm se zamíchaným na kostičky nakrájeným uzeným masem nebo také se zelím.

Kačák autor receptu:

Bramborák

Počet přidaných receptů: 48

Ingredience

4,6
skvělý recept
52 hlasujících
  • Recept Bramborák - Už se smaží.

Kuchařky obsahující recept Bramborák

Recept se nachází v 95 kuchařkách
KDI
VARENIE 4757 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů
TĚSTO, MOUČNÍKY A CHLÉB
LUBOŠ
TĚSTO, MOUČNÍKY A CHLÉB 440 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bramborák

Celkový počet komentářů u receptu: 8
Celkový počet komentářů: 8
Nalezeno receptů: 8
Přidat příspěvek k receptu Bramborák
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept