Boloňské špagety

1 h 30 min | hlavní chod | italská kuchyně | recept zobrazen: 308122x
Tradiční italský recept na boloňské špagety je trošku časově náročný, ale zkuste si ho!!
Komentáře receptu 17
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Sušené houby namočíme do horké vody. Očistíme zeleninu, nakrájíme ji na kousky spolu se slaninou. Tu necháme vyškvařit na oleji, přidáme cibuli, zeleninu a opékáme, až zelenina změkne. Z hub vymačkáme vodu a posekáme je, přidáme oregano a mleté maso k zelenině a propékáme, až se maso drolí, přimícháme protlak a vlijeme vývar a víno. Ochutíme a dusíme asi hodinu, přidáme sýr. Omáčku promícháme s uvařenými špagetami a posypeme parmazánem.

autor receptu:

Boloňské špagety

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

3
dobrý recept
1125 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Boloňské špagety

Recept se nachází v 167 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Boloňské špagety

Celkový počet komentářů u receptu: 17
  • Boloňské špagety marian 26.02.2011 15:27:41

    Neříkám že nemůže být jídlo dobré. Jsem kuchař,ale složení masa,některé ingredience jako např. houby jsou navíc a chybí bazalka ..... bohužel jsou to špagety s "nějakou omáčkou" ale ne boloňské. Když mám diesela,také do něj nenatankuji benzín a čekat co to udělá ....

    • Re: Boloňské špagety Furtwangler 20.08.2012 15:32:49

      Po pravde, neviem, ci moze vobec existovat nejaky pravy recept na bolonske spagety. Pokial viem, nie je to vynalez jedneho sefkuchara ako napr. Ceasar's salad, ktory vynasiel Cesare Cardini niekedy v 20. rokoch v Tijuane a originalny recept pozname (cele vnutorne listy rimskeho salatu s croutonmi a dresingom z olivoveho oleja, worcestershire sauce, zltku z vajca uvareneho na velmi makko a inych prisad, bez ancoviciek).

      Toto je skor nieco ako salade nicoise, ktory sa tiez vsade przni. Akurat je rozdiel v tom, ze spaghetti alla bolognese v Boloni nepoznaju (teda uz poznaju, ale...). Toto jedlo skor vzniklo ako v tej detskej hre telefon. Prave ragu alla bolognese je jednoduche - maslo, cibula, mrkva, zeler, maso (hovadzie, bravcove, telacie, niekto dava aj pecen - jatra), mlieko (alebo smotana ci dokonca oboje), biele vino, paradajky v nejakej forme. Toto treba pomaly varit odokryte, obcas podlievat vodou, takych 5 hodin (sic!). Tradicne sa to podava s domacimi vajecnymi dlhymi rezancami (tzv. tagliatelle, z cesta vyvalkaneho uplne natenko), so spagetami (to sa proste nehodi). Pripadne aj lasagne sa tym prekladaju alebo aj niekolko dalsich pouziti existuje. Bolonske ragu sa od inych lisi prave tym mliekom/smotanou. Ziadne bylinky.

      Nevravim, ze bolonske spagety chutia zle alebo co, ale skratka prave tagliatelle alla bolognese su omnoho lepsie. Bodka.

    • Re: Boloňské špagety lucka 02.06.2011 08:58:52

      a jak se teda dělají pravý boloňský špagety? to tady nejde najít nikde.......přibližně vím, ale?

      • Re: Re: Boloňské špagety Petronius 13.07.2011 17:50:06

        V Boloni žádný "tradiční recept" na "boloňské špagety" neznají, tohle i jakýkoliv jiný recept jsou jenom výmysly.

  • xxx 11.11.2011 14:57:53

    Je to goooooood i kdyby se to jmenovalo jak chce hlavne ze je to super.Jiny vymejsli exoticko-exelentni nazev pod kterym si nedokazeme nic predstavit a chut pak tomu taky odpovida.Kdyz nekdo hleda spagety tak tohle je vynikajici recept.Vetsinou se i tak nenajdou dva lide,kteri delaji svickovou uplne stejne,ale to neznamena ze to neni svickova,nebo ze nejaka je lepsi nebo horsi.Nikde neni napsanej jasnej recept od kteryho by se to dalo posuzovat.Kazde jidlo nekdo uvaril poprve a dal tomu nejakej svuj nazev

  • bolonske spagety E 29.07.2010 18:34:45

    Nechapu, proc jste tu tak protivni ... ten recept, pokud ho posoudi nekdo, kdo varit opravdu umi, spatny neni ... a pokud se uvari dle receptu, tak je i velmi chutny. No jo, prudici, ti musi byt vsude, kdyby se sli radsi vyvencit ...

  • LucreciaBo 10.07.2011 16:49:32

    Nikomu to neberu....dobre to byt samozrejme muze, ale myslim, ze tem "PRUDICUM" jde pouze o jednu vec : bolonske spagety jsou jedna vec a toto druha...kdyz pouziju nadsazku, to je jak kdyz si v restauraci objednate steak a donesou vam krupicnou kasi (jde ciste o ukazku, ze na nazvu zalezi uz i proto, aby clovek vedel, jake jidlo mu donesou)

  • zkusím Markéta 27.02.2011 11:00:36

    Na receptu se mi líbí, že je s vínem, ale ty houby mi tam připadají navíc. Myslím, že to bude dobrý. Název nehodnotím, ale nevím, přoč to autor nazval Boloňské, když Boloňské prý vypadají jinak.

Celkový počet komentářů: 17
Nalezeno receptů: 17
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Boloňské špagety
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Značně nepříjemné příznaky angíny známe všichni - bolest v krku, zejména při polykání, horečky, celková únava, bolesti svalů a kloubů. Angína je infekční zánětlivé onemocnění krčních mandlí a hrdla, tedy kořene jazyka a přilehlé části hltanu. Vzniká v důsledku oslabení imunity, zanesení tlustého střeva a přetížení lymfatického systému, zvláště pak slinivky.

  • Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.




přidat nový recept