Boloňská omáčka

45 min | omáčka | italská kuchyně | recept zobrazen: 315131x
Skvělá rychlá omáčka k těstovinám.
Komentáře receptu 43
Uvařil jsem to (Recept vařilo 20 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli a česnek očistíme a nasekáme nadrobno. Čerstvou bazalku opereme a nasekáme.

Rozehřejeme větší a vyšší pánev. Přidáme olivový olej a po chvíli i cibuli. Necháme ji zesklovatět a přidáme mleté maso. To pořádně restujeme. Během restování přidáme čerstvě nadrcený nebo mletý pepř a maso velice lehce osolíme, protože jej jinak osolí vegeta. Oheň ztlumíme na nejnižší teplotu, přidáme rajčatovou nebo boloňskou směs a promícháme. Také vmícháme česnek, vegetu a sójovou omáčku.

Když začne omáčka bublat, odstavíme ji z ohně a přidáme čerstvou i sušenou bazalku, oreganu a důkladně zamícháme.

Omáčku podáváme s těstovinami. Nejlepší jsou špagety nebo lasagne. Před podáváním doporučuji těstoviny s omáčkou posypat parmazánem nebo Grand Moravia.

autor receptu:

Boloňská omáčka

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

2,9
slabší recept
272 hlasujících
  • Recept Boloňská omáčka - Připravená boloňská omáčka.
  • Recept Boloňská omáčka - Uvařené těstoviny jsme propláchli ve studené vodě a nechali odkapat.
  • Recept Boloňská omáčka - Uvařené a okapané těstoviny smícháme s hotovou omáčkou.
  • Recept Boloňská omáčka - Těstoviny smíchané s boloňskou omáčkou.

Kuchařky obsahující recept Boloňská omáčka

Recept se nachází v 320 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2626 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
chrobakova.d
BABIČČINA 924 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Boloňská omáčka

Celkový počet komentářů u receptu: 43
  • Komentář k receptu Boloňská omáčka Marek 02.02.2015 16:01:02

    Ani to nebudu zkoušet :D Vegeta, sojovka...a proč ne ještě kečup. Na ten jste asi zapomněla :-)

  • bolonská omáčka... eva hladíková 01.05.2014 18:22:04

    Vařila jsem v pizzerii v Německu a troufám si tvrdit, že jsme omáčku dělali podle dobrého receptu a ten se skládal z pórku, petržele ,mrkve a rajčat a vařilo se to dost dlouho bez míchání..výsledek byl famózní,ale nikomu ho nevnucuji, je třeba ho zkusit. Vegeta a sojová omáčka, kterou některé rádobykuchařky přidávají i do svíčkové tam opravdu nemají co dělat..ale proti gustu není dišputát. Dobrou chuť!

    • Re: bolonská omáčka... Jana Viktorinová 25.05.2014 12:35:18

      Dobrý den,
      a můžu poprosit o ten recept z Německa ?
      Děkuji.

      • Re: Re: bolonská omáčka... DANCA 01.12.2014 05:02:54

        Muj nejoverenejsi recept na bolognu: asi 350 g hovězího, jakekoliv jen trochu prorostle a namelu si ho, pul hrnku cibule najemno, hrnek mrkve, hrnek rapikateho celeru, hrnek mleka a hrnek sucheho vina, a dve plechovky loupanych rajčata, mam vyzkouseno kdyz neni bile i cervene, sul pepr a fakticky cely muškátový orisek, kdo se boji dejte aspon pulku. Cibule na masle zesklovatet, pak zeleninu par minut restovat, nakonec hovezi dohneda, sul a pepr, ted pozor mleko a dat ho vyvarit, pak vino dat ho vyvarit az neni citit alkohol. Az pak rajcata a muškátový oříšek. Ztlumit ohen a nechat klidne dve hodiny bez poklicky pro bublavat. Na sklokeramice na dvojku takze fakt malinkato. Nic vic žádný oregano, vyzkousejte a date mi za pravdu.

  • Komentář k receptu Boloňská omáčka LSos 22.09.2014 15:16:09

    Bozi. Bolonska omacka ze tri sklenic bolonske omacky. Gratuluji !

  • Komentář k receptu Boloňská omáčka Aleš 11.03.2014 23:51:46

    Proboha, přestaňte prznit kuchyni. Tu sójovku a vegetu máte od toho prasete Babicy? Divím se, že tam nedáváte kabanos.

  • Komentář k receptu Boloňská omáčka Mickey8D 21.02.2014 11:27:57

    Tak za prvé, vydávat tento recept na boloňskou omáčku jako svůj, když tam nalijete boloňskou omáčku ze sklenice, je trochu divné. A za druhé, přidávat vegetu do ČEHOKOLIV je hnus, jak do polévky, tak omáček, prostě hnus... A sójová omáčka? Míchat sójovou omáčku do "italského receptu" (tohle není italské jídlo, jen myslím ten kulturní rozdíl)... Je mi divně, jen se podívám na úvodní foto...

  • to snad NE Eny 30.09.2013 13:22:38

    sójovka a vegeta do boloňské? to si děláte p.... aneb ukázka jak češi dokážou zkazit italský recept... připomíná mi to Babicu a jeho vaření, bože, ještě tam chybí kečup a kabanos :-D

  • ??? Kristýna 16.08.2013 11:05:18

    Souhlasím s Martinem, že vegeta do kuchyně Kuchaře nepatří. A přidávat sójovou omáčku do původně italské omáčky? Opravdu podivné...

  • miška
    Komentář k receptu Boloňská omáčka miška 02.06.2013 12:08:05

    pochutnali jsme si

Celkový počet komentářů: 43
Nalezeno receptů: 43
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Boloňská omáčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Tuřín - zelenina vhodná při redukční dietě

    Tuřín - zelenina vhodná při redukční dietě

    Tuřín je roky opomíjená kořenová zelenina napěchovaná vitamíny. Je to na pěstování nenáročná brukvovitá rostlina, jejím dalším pozitivem je absolutní mrazuvzdornost. Důvodů, proč byla roky odstrkovaná do pozadí, může být spousta. Kdysi byl tuřín jednou z hlavních potravin všech vrstev obyvatelstva.

  • Základní vyšetření krve

    Základní vyšetření krve

    Z biochemického rozboru krve lze zjistit spoustu informací o zdravotním stavu člověka. Odborníci umí odhalit kvalitu imunity, nejrůznější nemoci, zásoby vitamínů, nastavený pitný režim, těhotenství, přítomnost alkoholu, drog i jedů, ale také další zajímavé informace, které jsou důležité pro léčbu pacienta.




přidat nový recept