Boloňská omáčka

45 min | omáčka | italská kuchyně | recept zobrazen: 295272x
Skvělá rychlá omáčka k těstovinám.
Komentáře receptu 41
Uvařil jsem to (Recept vařilo 20 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli a česnek očistíme a nasekáme nadrobno. Čerstvou bazalku opereme a nasekáme.

Rozehřejeme větší a vyšší pánev. Přidáme olivový olej a po chvíli i cibuli. Necháme ji zesklovatět a přidáme mleté maso. To pořádně restujeme. Během restování přidáme čerstvě nadrcený nebo mletý pepř a maso velice lehce osolíme, protože jej jinak osolí vegeta. Oheň ztlumíme na nejnižší teplotu, přidáme rajčatovou nebo boloňskou směs a promícháme. Také vmícháme česnek, vegetu a sójovou omáčku.

Když začne omáčka bublat, odstavíme ji z ohně a přidáme čerstvou i sušenou bazalku, oreganu a důkladně zamícháme.

Omáčku podáváme s těstovinami. Nejlepší jsou špagety nebo lasagne. Před podáváním doporučuji těstoviny s omáčkou posypat parmazánem nebo Grand Moravia.

autor receptu:

Boloňská omáčka

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

2,9
slabší recept
268 hlasujících
  • Recept Boloňská omáčka - Připravená boloňská omáčka.
  • Recept Boloňská omáčka - Uvařené těstoviny jsme propláchli ve studené vodě a nechali odkapat.
  • Recept Boloňská omáčka - Uvařené a okapané těstoviny smícháme s hotovou omáčkou.
  • Recept Boloňská omáčka - Těstoviny smíchané s boloňskou omáčkou.

Kuchařky obsahující recept Boloňská omáčka

Recept se nachází v 316 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
chrobakova.d
BABIČČINA 924 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Boloňská omáčka

Celkový počet komentářů u receptu: 41
  • Komentář k receptu Boloňská omáčka LSos 22.09.2014 15:16:09

    Bozi. Bolonska omacka ze tri sklenic bolonske omacky. Gratuluji !

  • bolonská omáčka... eva hladíková 01.05.2014 18:22:04

    Vařila jsem v pizzerii v Německu a troufám si tvrdit, že jsme omáčku dělali podle dobrého receptu a ten se skládal z pórku, petržele ,mrkve a rajčat a vařilo se to dost dlouho bez míchání..výsledek byl famózní,ale nikomu ho nevnucuji, je třeba ho zkusit. Vegeta a sojová omáčka, kterou některé rádobykuchařky přidávají i do svíčkové tam opravdu nemají co dělat..ale proti gustu není dišputát. Dobrou chuť!

  • Komentář k receptu Boloňská omáčka Aleš 11.03.2014 23:51:46

    Proboha, přestaňte prznit kuchyni. Tu sójovku a vegetu máte od toho prasete Babicy? Divím se, že tam nedáváte kabanos.

  • Komentář k receptu Boloňská omáčka Mickey8D 21.02.2014 11:27:57

    Tak za prvé, vydávat tento recept na boloňskou omáčku jako svůj, když tam nalijete boloňskou omáčku ze sklenice, je trochu divné. A za druhé, přidávat vegetu do ČEHOKOLIV je hnus, jak do polévky, tak omáček, prostě hnus... A sójová omáčka? Míchat sójovou omáčku do "italského receptu" (tohle není italské jídlo, jen myslím ten kulturní rozdíl)... Je mi divně, jen se podívám na úvodní foto...

  • to snad NE Eny 30.09.2013 13:22:38

    sójovka a vegeta do boloňské? to si děláte p.... aneb ukázka jak češi dokážou zkazit italský recept... připomíná mi to Babicu a jeho vaření, bože, ještě tam chybí kečup a kabanos :-D

  • ??? Kristýna 16.08.2013 11:05:18

    Souhlasím s Martinem, že vegeta do kuchyně Kuchaře nepatří. A přidávat sójovou omáčku do původně italské omáčky? Opravdu podivné...

  • miška
    Komentář k receptu Boloňská omáčka miška 02.06.2013 12:08:05

    pochutnali jsme si

    • Re: Komentář k receptu Boloňská omáčka Makina 30.07.2013 14:18:24

      Bylo to fajn ale místo 2 LŽIC spíš 2 lžičky na nás to bylo až moc osté

  • Komentář k receptu Boloňská omáčka radek 28.07.2013 00:37:37

    Tak to bych do huby nedal raději to smažte než se s toho někdo poser...

Celkový počet komentářů: 41
Nalezeno receptů: 41
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Boloňská omáčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept