Bobalky

1 h 30 min | moučník | slovenská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 24833x
Recept, který mám od tchýně z východního Slovenska. Bobalky jsou součástí Štědrovečerní večeře, ale u nás se po nich můžeme utlouct, takže se dělají i ve dnech všedních.
Komentáře receptu 3


Postup přípravy receptu

Připravíme klasické kynuté těsto - z droždí, trochy mléka, soli a cukru uděláme kvásek a necháme vyjít. Kvásek přidáme do surovin na těsto, vypracujeme a necháme na teplám místě hezky vykynout.

Z hotového těsta udělám malé kuličky cca 1 cm velké. Kuličky upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

Upečené kuličky bobalky zalijeme horkou vodou, necháme trochu změknout a scedíme.

Nakonec bobalky polijeme roztátým máslem a posypeme mákem a cukrem.

autor receptu:

Bobalky

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

Vaše cena 2649 běžně 4730 Kč sleva 44 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Bobalky

Recept se nachází v 82 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5975 receptů
zdegross
staré recepty 3810 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bobalky

Celkový počet komentářů u receptu: 3
Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Bobalky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, začíná sezóna klíšťat!

    Pozor, začíná sezóna klíšťat!

    Právě v tomto období začíná obávaná sezóna klíšťat. Klíšťata okamžitě poznají první jarní oteplení i příjemnou vlhkost vzduchu. V přírodě se tak s nimi po roce opět setkáváme a opět nám hrozí s klíšťaty spojená rizika.

  • Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

    Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

    Blíží se období táboráků. Opékání buřtů má své kouzlo a atmosféru, ale i svá rizika. Snadno se totiž může stát, že se opeče nejen špekáček, ale také vy. Co s tím?




přidat nový recept