Blumový koláč

35 min | moučník | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1264x
Dobrý lahodný koláč s blumami. Jednoduchý recept na moučník ke svačině.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Blumy omyjeme, vypeckujeme a necháme okapat.

Připravíme si těsto. Mouky smícháme s cukrem, kypřícím práškem do pečiva, měkkým máslem, vejcem a vytvoříme vláčné těsto, které dáme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na koláč. Nakonec těsto posypeme blumami.

Koláč dáme péct asi na 30 - 40 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.

Blumový koláč po vychladnutí nakrájíme a podáváme třeba ke svačině.

jaromír autor receptu:

Blumový koláč

Počet přidaných receptů: 14

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Blumový koláč - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 2141 kJ / 511,4 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,4
dobrý recept
5 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Blumový koláč

Recept se nachází v 14 kuchařkách
hlavní chody
jaromír
hlavní chody 18 receptů
zjirousek
Moučníky 1167 receptů
BARACK
MLSNÁ KUCHAŘKA 1115 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Blumový koláč

Přidat příspěvek k receptu Blumový koláč
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept